Promocija ZDK i Tešnja u Indoneziji i Singapuru

Promocija ZDK i Tešnja u Indoneziji i Singapuru

Udruženje za promociju bosanskohercegovačkih vrijednosti “DOMOVINA” i Ambasada Bosne i Hercegovine u Indoneziji realizovali su projekat perezentacije potencijala ZDK i Općine Tešanj u Indoneziji i Singapuru.

Za deset dana, koliko je trajala ova privredna manifestacija, volonteri Domovine i predstavnici ambasade organizirali su sadržaje na kojima su u sedam gradova predstavljene privredne i turističke mogućnosti, ali i kulturne, sportske i tradicijske osobenosti pomenutih bosanskohercegovačkih sredina.

Posebno interesantna bila je prezentacija privrednih potencijala Tešnja, nakon čega su privrednici iz Indonezije iskazali i interes za povezivanje i ostvarivanje određenih konkretnijih kontakata. Ovim najavama interesanata iz Indonezije za povezivanje sa našim komplemantarnim privrednim i drugim društvima svakako je doprinijelo i emitovanje promotivnog filma Udruženja Domovina na nekoliko televizijskih stanica u Indoneziji i Singapuru, što je takođe bilo dio projekta.

U okviru ovog projekta Udruženja za promociju bh. vrijednosti ” DOMOVINA” i Ambasade Bosne i Hercegovine u Indoneziji organizirani su i sastanci sa predstavnicima vlasti u tamošnjim provincijama. Veliki intetes za uspostavu konkretnijih odnosa sa ZDK i lokalnim zajednicama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, iskazali su predstavnici provincije Istočni Kalimantan. U tom smislu treba izdvojiti da su načelno dogovoreni i budući koraci saradnje, a pored ostalog i obostrane posjete delegacija dvije regije i lokalnih zajednica.

Velika podrška ovom projektu pored Ambasade Bosne i Hercegovine u Indoneziji, stigla je od Vlade ZDK i Općine Tešanj, koji su jos jednom istakli opredjeljenost da pomognu ovdašnjim prije svega privrednim subjektima u pokušajima da sa svojim proizvodima stignu na svjetsko tržište.

(direktno.ba / MiruhBosne)

Previous Uručene rektorove nagrade najboljim studentima mostarskog Univerziteta (VIDEO)
Next Konjički Muzej drvorezbarstva čuva bh. baštinu sa UNESCO-ove liste (VIDEO)

You might also like

TURIZAM

Sarajevske ulice preplavljene turistima iz cijelog svijeta

Bosanskohercegovačka prijestolnica Sarajevo posljednjih godina jedna je od omiljenih destinacija turistima iz različitih dijelova svijeta. Tako na sarajevskim ulicama, radnjama i objektima mogu susresti turisti iz BiH susjednih zemalja, ali

BH RAZGLEDNICA

Trebinje sa ‘Hercegovačkom kućom’ najbolja svjetska priča o održivom turizmu

Grad Trebinje sa pričom “Hercegovačka kuća” osvojio je prvo mjesto na međunarodnom takmičenju “Green destinations 100 – najboljih priča o održivosti u kategoriji lokalni lanci snabdijevanja. U najužoj konkurenciji za

TURIZAM

Bosna i Hercegovina na prestižnom Global Village Festivalu u Dubaiju

   Najveća džezva na svijetu predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Global Village Festivalu u Dubaiju koji se održava povodom nacionalnog praznika Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na poziv organizatora Vispakova džinovska džezva