Reakcije na kupovinu zgrade u Banjaluci: ‘Dodik je sretan i bogatiji za 100 miliona kumovskih narodnih para’

Reakcije na kupovinu zgrade u Banjaluci: ‘Dodik je sretan i bogatiji za 100 miliona kumovskih narodnih para’

Skoro 70 miliona maraka za kupovinu zgrade Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjoj Luci odobrilo je Vijeće ministara BiH na vanrednoj sjednici. Zgrada je na listi želja SNSD-a već nekoliko godina, a potreban novac odobren, slučajno ili ne, samo dan nakon sastanka vladajuće koalicije na državnom nivou. Istovremeno, najavljeni reformski zakoni, onaj o sudovima i sprečavanju sukoba interesa, skinuti su sa dnevnog reda. Umjesto rasprave, dogovoreno je dodatno usaglašavanje zakona. Dakle, ponovo mnogo priče bez rezultata, barem onih u korist države i građana.

Videoprilog FTV.

Reakcije opozicije.

NESOgrešević

“Lideri Trojke (SDP, NiP i NS) zajedno s koalicionim partnerima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem još jednom su obmanuli bh. javnost.

Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Edin Forto ponovo su pružili ruku spasa predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska, separatisti Dodiku.

Istina je da situacija nije ni blizu smirivanja ili, kako to u zadnje vrijeme nazivaju, deeskalacije”, ocijenio je Nermin Ogrešević.

U postu na društvenim mrežama predsjednik Narodnog evropskog saveza istakao je i da “Trojka nastavlja ispunjavati želje Dodiku, ovaj put u vidu poklona od 70 miliona KM da kupi zgradu UIO”.

”S druge strane, Dodiku nije palo na pamet da povuče antiustavne zakone, koji su direktan državni udar.

Granice i crvene linije su pređene. Plan razgradnje Bosne i Hercegovine se ubrzano realizira. Dodik i Čović su usklađeni, a Trojka to podržava.

Moramo biti izrazito oprezni. Ne smijemo biti naivni.

Pozivam sve nas na maksimalnu budnost”, stav je Ogreševića.

SDA: Odlukom o kupovini zgrade za UIO u Banjoj Luci „Trojka“ novcem građana finansira Dodikov secesionizam

Odluka da podrže zahtjeve SNSD-a za kupovinom zgrade u Banjoj Luci za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje BiH potvrđuje namjeru „Trojke“ da štetnim i nepopravljivim ustupcima na štetu države i građana plaća naklonost Milorada Dodika i njegovu privremenu lažnu kooperativnost. Činjenica da su tačku dnevnog reda koja se odnosi na kupovinu zgrade za UIOBiH skinuli sa dnevnog reda prošle sjednice Vijeća ministara BiH, te da su je uvrstili na dnevni red današnje sjednice i u konačnici je usvojili pokazuje da je upravo ovaj višemilionski posao bio razlog jučerašnje kooperativnosti  Dodika na sastanku „Trojke“, SNSD-a i HDZ-a, a ne „evropski zakoni“ koje on nije mogao ni nabrojati na konferenciji za medije. Ono na čemu Dodik godinama bezuspješno insistira, i što mu SDA nikada nije dozvolila, a to je da zgradu u vlasništvu njegovog kuma Mileta Radišića u Banjoj Luci proda UIO-u za iznos od gotovo 100 miliona KM, „Trojka“ mu je danas isporučila i to u okolnostima u kojima SNSD vrši direktni udar na Dejtonski mirovni sporazum i ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine.Jučerašnjim sastankom i navodnim dogovorom o usvajanju „evropskih zakona“, „Trojka“ je zaštitila Dodika od sankcija država članica Evropske unije, a današnjom odlukom su pristali da novcem građana Bosne i Hercegovine finansiraju paralelni sistem i lobiste kojim Dodik upravlja u svrhu secesionističkih aktivnosti koje provodi.

PDP – Borenović

Samo ove riječi opisuje “poštene” Trojkaše, HDZ i Dodika: fuj, odvratno i užasavaju.
Sve su radili da Dodikovu kumovsku zgradu kupe parama Srba, Bošnjaka i Hrvata… I sada je sve leglo, nema više pitanja Ustavnog suda, pitanje imovine ne postoji, Šmit više nije turista, nema galame, a Dodik je srećan i bogatiji za 100 miliona kumovskih narodnih para.

Opet je slagao narod i zgazio Narodnu skupštinu Republike Srpske i naplatio svoju odvratnu, perfidnu i jadnu prevaru.

Valjda sada svi znaju da Dodiku i SNSD apsolutno nije stalo do Republike i naroda, nego samo do njihovih prokletih ličnih interesa i paretina.

Gladnim prokletnicima je uvijek malo i samo znaju da “patriotski” otimaju i grabe. Pozivam pravosuđe ove zemlje, ako ga ima, da naloži hapšenje korumpiranih političara iz vladajuće bratske DodikTrojkaHdz koalicije koji su sve ovo radili da zajedno Dodiku i njegovom kumu obezbjede ogromne novce suprotno zvaničnim odlukama Parlamenta BiH i bilo kojim normalnim vrijednosnim principima. Ima li sad posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na vidiku??? – zaključio je Borenović.

Previous Putopisac Dustin James Giel: Cijela Bosna je muzej na otvorenom
Next Tito na udaru u Italiji, namjeravaju mu oduzeti počasti - ‘Oteo je povijesne italijanske zemlje‘

You might also like

NAŠI DANI

Stranka za BiH o sastanku putujuće koalicije: Još jedna izdaja na koju je spremna Trojka

(Patria) – Uoči još jednog u nizu sastanaka putujuće koalicije na državnom nivou (Čović – Dodik – Nikšić), koji se danas održava u Mostaru, u medijima se pojavio tekst izmjena

NAŠI DANI

Otvoren historijski park “Bosanski stećak i zastava”

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općina Novi Grad upriličila je svečanost na kojoj je otvoren park “Bosanski stećak i zastava”, koji se nalazi preko puta zgrade Općine. Park

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Komisija Vijeća Evrope: Srbija da prizna genocid u Srebrenici

Evropska komisija protiv rasizma i netolerancije (EKRI) Vijeća Evrope (VE) pozvala je Srbiju da “prizna genocid u Srebrenici” iz jula 1995. godine. EKRI, čiji je zadatak borba protiv rasizma, rasne diskriminacije,