Safet Alić voli svoj grad: U Srebrenicu uložio dva miliona KM, planira se vratiti u rodno mjesto

Safet Alić je ponosni Srebreničanin. Živi u Švicarskoj i voli svoj rodni grad. Ljubav i privrženost ovom podrinjskom gradiću svakodnevno pokazuje i potvrđuje. I to konkretno. Investicijama.srebrenica_123152

Iako živi u vjerovatno najuređenijoj državi na svijetu, Safet ne zaboravlja bosanski gradić sa najtragičnijom prošlošću. Ne zaboravlja svoje korijene i svoje sugrađane. Želi da Srebrenica ponovo stane na noge, a u oživljavanje ovog gradića je do sada uložio dva miliona KM.

Ako ste bar jednom kročili u centar Srebrenice, morali ste vidjeti motel i restoran “Alić”, koji je u Safetovom vlasništvu. Trenutno se na objektu motela i restorana, u kojem je zaposleno pet radnika, izvode dodatni građevinski radovi. Safet je novinaru RTV Srebrenica ispričao da želi proširiti objekat.

– Radimo na povećanju objekta, jer nam uskoro u Srebrenicu dolazi Ziraat banka, koja će biti smještena u prizemlju motela Alić. Dobro je da će doći ova banka, zbog građana. Također, nastojimo da dovedemo i ljude iz inostranstva da budu gosti, ali i da budu potencijalni investitori u Srebrenicu. Nemam namjeru da kritikujem, ali ovdje u Srebrenici mogla bi malo da se promijeni klima prema potencijalnim investitorima – ispričao je Safet.

Pored zgrade današnjeg motela “Alić”, koju je kupio i renovirao 2011. godine, Safet je prije dvije godine kupio i zemljište kod prelijepog jezera Perućac. Na jezeru je izgradio vikendicu, koja će postati dio proširene ponude motela.

Od 2001. godine živi u Švicarskoj i posjeduje vlastitu firmu. No, zadnjih godina živi na relaciji Švicarska – Srebrenica.

– Moja namjera je da se vratim u Srebrenicu sa mojom porodicom. Ima još nekih planova koje moram realizovati kako bi se moja namjera mogla ostvariti. Ali, sigurno ću se vratiti u Srebrenicu, neću zauvijek ostati u tuđini – ispričao je Safet.

Dodao je da prije svega mora realizovati planirane projekte kako bi pomogao Srebrenici i njenim građanima.

(S. K./Faktor.ba)

Previous Kuća i muzej Velagićevina
Next I NOBELOVCI LAŽU...

You might also like

ŽIVOT

Na Islandu je već 15 godina: Djeca nam pričaju bosanski kod kuće i nikad islandski, takav je dogovor

Rašid Ramljak je Bosanac, porijeklom iz Donjeg Vakufa, koji već skoro dvije decenije živi i radi na Islandu. U razgovoru za Anadolu Agency govori o tome kako mu je bilo

NAŠI DANI

Povratnici u dva nevesinjska sela dobili putnu infrastrukturu

Završena je izgradnja puteva u selima Kljuna i Gornja Bijenja u opštini Nevesinje. Time su ova dva sela spojena na cestu koja vodi za Nevesinje i Mostar, a povratnici navode

ŽIVOT

Andaluziju zamijenili Hercegovinom: Život ovdje je lijep, vjerujte mi! (VIDEO)

  Rasprodali su sve i došli u Mostar… Kažu, vole grad i život u Bosni i Hercegovini. Priča o bračnom paru iz Španije koji je doselio u našu zemlju. U