SJEĆANJE NA GENOCID: Fotografija iz Potočara među najboljim fotografijama po izboru britanskog Guardiana

SJEĆANJE NA GENOCID: Fotografija iz Potočara među najboljim fotografijama po izboru britanskog Guardiana

Urednici fotografije britanskog Guardiana uvrstili su fotografiju iz Memorijalnog centra u Potočarima među vrhunske fotografije dana iz cijelog svijeta, zajedno sa fotografijom pristalica srušenog tajlandskog premijera Yingluka ili fotografijom čoveka koji nosi svoje stvari na glavi prilikom evakuacije ‘logora’ kojeg koriste migranti i izbjeglice u sjevernom Parizu.

Na fotografiji iz Potočara koju je snimio fotograf Anadolu Agency vidi se imam koji stoji ispred Memorijalnog centra u kojem će 11. jula biti ukopani posmrtni ostaci 71 osobe, koje su srpski vojnici ubili tokom genocida prije 22 godine, prenosi agencija Patria.

Previous Sa 15 godina na "putu spasa" proveo skoro mjesec dana
Next Vlada KS i Služba za zapošljavanje KS: Kroz tri programa uposlit će se 636 osoba

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Dan otvorenih vrata UNZE – druženje sa nekoliko stotina maturanata

U kampusu Univerziteta u Zenici danas je održan Dan otvorenih vrata kojem je prisustvovalo više stotina maturanata iz Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona.  Učenici završnih razreda imali su priliku družiti se

NAŠI DANI

Kur’an iz srušene Aladže vraćen fočanskoj ljepotici

Primjerak časnog Kur’ana danas je vraćen fočanskom džematu i Aladža džamiji, pored koje je nakon njenog rušenja Božiju knjigu pronašla Fočanka koja ju je čuvala punih 27 godina. Dan nakon

NAŠI DANI

Alešević: Tužit ću Tadić i Tegeltiju. Sav taj novac dat ću Memorijalnom centru Potočari

Nermin Alešević, akter čuvene afere “Potkivanje”, najavio je da će tužiti glavnu tužitelicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Gordanu Tadić.  U razgovoru za politicki.ba on ističe da će “ići do kraja”.