Španci snimili dokumentarni film o najboljem evropskom košarkašu

Španci snimili dokumentarni film o najboljem evropskom košarkašu

ACB, španska te ujedno i najkvalitetnija košarkaška liga u Evropi, premijerno prikazuje dokumentarni film BRATE o bosanskom košarkažu Džananu Musi. Naziv filma je na bosanskom – ‘Brate’.

Musa je špansku priču počeo u malom klubu Lugo – dovoljno da nakon jedne sezone bude proglašen najboljim igračem lige i prijeđe u veliki Real Madrid s kojim je ubrzo postao prvak Evrope. Svima nam je znano koliki je trag u Realu ostavio još jedan bosanski košarkaš, legendarni Mirza Delibašić.

BRATE je filmska priča. Kako se mladi vunderkind koji je stigao na ulazna vrata NBA lige vraća evropskom prvaku i za nekoliko mjeseci potpisuje za tim koji je nedavno promoviran u Endesa ligu. Kako se karijera za koju se činilo da je pala, preokrenula odlukom koja je zauvijek promijenila grad.

Dzanan Musa je izabrao Lugo, a Lugo je izabrao njega. Priča o ljubavi i uspjehu: trijumfalna godina, MVP i povratak zvijezdama. Sa strahom, na granici tragedije zbog lošeg udarca na utakmici, da se neočekivano vrati sa završetkom iz snova.

Ovo je priča o Dzananu Musi , uspostavljenom kao ACB zvijezda u Real Madridu, koju su ispričali on, njegovi saigrači, njegova porodica i njegovo okruženje.

Za bosanskog reprezentativca možemo reći da je vjerovatno najbolji košarkaš koji trenutno igra u Evropi.

-Lugo i Džanan Musa, zauvijek ujedinjeni u dokumentarcu u produkciji acb-a koji će biti emitovan u srijedu, 7. februara u 21:00 na zvaničnom YouTube kanalu acb-a.

Previous Dug RTRS-a prema BHRT-u prešao 83 miliona KM, BHRT traži pravdu na sudovima
Next DF: Komšić dostavio tri Programa reformi i izborio dvije NATO vježbe na Manjači, vlast lažova i neznalice Konakovića nula

You might also like

SPORT

Selimović osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kickboxingu

Hassan Selimović je danas osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kickboxingu koje se održava od 25.08. do 02.09.2023 godine u Turskoj (Istanbul). Hassan je u finalu bio dominantan protiv

BH RAZGLEDNICA

Mostar: Vedad Bašić i Igor Kazić pobjednici 454. skokova sa Starog mosta

Vedad Bašić i Igor Kazić pobjednici su 454. skokova sa Starog mosta u Mostaru, javlja Anadolu Agency. Bašić je u kategoriji skokova na glavu trijumfovao sa maksimalnim brojem bodova, baš

SPORT

Olimpijadi 2030. domaćin i Sarajevo?

Tri su grada izrazila interes za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2030., objavio je u petak Međunarodni olimpijski odbor. Salt Lake City u Sjedinjenim Američkim Državama, sjeverni japanski grad Saporo i