Svakodnevni život u Sarajevu uoči sutrašnjih općih izbora u Bosni i Hercegovini

Svakodnevni život u Sarajevu uoči sutrašnjih općih izbora u Bosni i Hercegovini

Građani širom Bosne i Hercegovine danas, kada traje i izborna šutnja povodom održavanja općih izbora, nastavljaju obavljati svakodnevne poslove, javlja AA.

Mnogi građani u Sarajevu tako su odlučili iskoristiti subotnji dan i toplo vrijeme za šetnju i obavljanje svakodnevnih poslova.

Jutros u sedam sati na snagu je stupila izborna šutnja i traje do nedjelje do 19 sati, odnosno do zatvaranja biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini.

Centralna izborna komisija BiH upozorava da je u tom periodu političkim subjektima zabranjeno učestvovanje u javnim političkim aktivnostima, a zabranjeno je i medijsko izvještavanje o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju.

Biračka mjesta će biti otvorena sutra za glasanje od 07:00 do 19:00 sati.

Ukupno 127 političkih subjekata (72 političke stranke, 38 koalicija i 17 neovisnih kandidata) će se naći na glasačkim listićima na općim izborima u BiH zakazanim za 2. oktobar 2022. godine.

Od ukupnog broja birača 3.368.666, njih 14.222 se nalazi na izvodu i Centralnog biračkog spiska za glasanje putem mobilnog tima.

Previous Njemačka: Kupovna moć na "najnižem nivou svih vremena"
Next Ovce i krave Ševalu godišnje donesu 100.000 KM

You might also like

NAŠI DANI

Pehar ugovore za nabavku vakcina trebao potpisati danas – zašto nije?

Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, ne želi potpisati nabavku vakcina za potrebe Federacije. Tačni razlozi nisu poznati, ali se spekulira kako se Pehar navodno plaši krivične odgovornosti?!

NAŠI DANI

‘Mlada Vojvodina’ skinula i spalila transparent koji veliča presuđenog zločinca

  Organizacija Mlada Vojvodina danas je skinula a potom i spalila transparent “Radovan Karadžić heroj”, koji su jutros nepoznati počinioci okačili na jedan nadvožnjak u Novom Sadu. Mlada Vojvodina je

ŽIVOT

Povratnici u dva nevesinjska sela dobili putnu infrastrukturu

Završena je izgradnja puteva u selima Kljuna i Gornja Bijenja u opštini Nevesinje. Time su ova dva sela spojena na cestu koja vodi za Nevesinje i Mostar, a povratnici navode