Sve spremno za Međunarodne skokove sa vodopada u Jajcu 1. avgusta

Skokovi sa vodopada u Jajcu jedinstveni u svijetu, prošle godine događaj pratilo više od 5.000 posjetitelja…

Za skokove sa vodopada u Jajcu 1. avguta za sada se prijavilo blizu 30 skakača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore a dolazak su najavili i ljubitelji ovog sporta sa Kosova.

Direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca Huso Hadžić rekao je za novinsku agenciju Patria kako ove godine očekuju duplo više skakača nego lani, kada se takmičilo 18 sportista.

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom centru grada.

Hadžić je podsjetio kako su skokovi sa vodopada u Jajcu jedinstveni u svijetu, koje je prošle godine pratilo više od 5.000 posjetitelja, a događaj su prenijeli najveći svjetski mediji.

Predsjednik žirija ovogodišnjih skokova sa vodopada u Jajcu je najpopularniji mostarski skakač Emir Balić.

Stručnjaci za turizam već nekoliko godina Jajce uvršavaju u jedan od najljepših gradove Evrope, koji osim vodopada u centru grada turistima nudi ljepote Plivskih jezera, vjerski turizam, obilje ostataka iz srednjovjekovne Bosne.

Previous Reisu-l-ulema Kavazović: Genocid u Prijedoru je prava slika svijeta u kojem živimo
Next Otvoreno pismo Bakiru Izetbegoviću pred put u Beograd

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Rijeka Fojnica, dragulj koji zaslužuje bolju pažnju

  Naše rijeke su naše veliko blago, jer se čovječanstvo danas sve više suočava sa nedostatkom vode. Bog nam je podario izuzetno lijepe rijeke i mi ih moramo zaštiti i

TURIZAM

Austrijska novinarka o Bosni i Hercegovini: Predivni krajolici, gostoljubivi ljudi i pristup moru

Novinarka austrijskog lista Kurier svoje putovanje po Bosni i Hercegovini započinje u Sarajevu gdje je stigla busom iz Beča. Navodi kako ju je u posjetu pozvala jedna bečka porodica porijeklom

BH RAZGLEDNICA

Večeras počinje 46. internacionalna „Una – regata“

  U Martin Brodu večeras počinje 46. internacionalna turistička „Una – regata“. Najatraktivnija manifestacija ovog tipa na području Unsko-sanskog kantona i ove godine će početi svečanim otvaranjem, koncertom i zabavnim