Sve spremno za Međunarodne skokove sa vodopada u Jajcu 1. avgusta

Skokovi sa vodopada u Jajcu jedinstveni u svijetu, prošle godine događaj pratilo više od 5.000 posjetitelja…

Za skokove sa vodopada u Jajcu 1. avguta za sada se prijavilo blizu 30 skakača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore a dolazak su najavili i ljubitelji ovog sporta sa Kosova.

Direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca Huso Hadžić rekao je za novinsku agenciju Patria kako ove godine očekuju duplo više skakača nego lani, kada se takmičilo 18 sportista.

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom centru grada.

Hadžić je podsjetio kako su skokovi sa vodopada u Jajcu jedinstveni u svijetu, koje je prošle godine pratilo više od 5.000 posjetitelja, a događaj su prenijeli najveći svjetski mediji.

Predsjednik žirija ovogodišnjih skokova sa vodopada u Jajcu je najpopularniji mostarski skakač Emir Balić.

Stručnjaci za turizam već nekoliko godina Jajce uvršavaju u jedan od najljepših gradove Evrope, koji osim vodopada u centru grada turistima nudi ljepote Plivskih jezera, vjerski turizam, obilje ostataka iz srednjovjekovne Bosne.

Previous Reisu-l-ulema Kavazović: Genocid u Prijedoru je prava slika svijeta u kojem živimo
Next Otvoreno pismo Bakiru Izetbegoviću pred put u Beograd

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Vodopadi Bosne i Hercegovine (Video)

– Kada me na putovanjima pitaju po čemu je Bosna i Hercegovina najpoznatija, uvijek kažem da je to naša priroda. Naše divne planine i čiste rijeke. Naša divna jezera i

BH RAZGLEDNICA

Rijedak fenomen kod Bosanskog Petrovca koji oduzima dah (VIDEO)

Dron.ba je ove nedjelje za N1 iz zraka snimio rijetki fenomen zvani “vrtače”. Ovaj fenomen je prisutan u selu Kapljuh kod Bosanskog Petrovca. Kapljuh je naseljeno mjesto u Bravskom polju,

BH RAZGLEDNICA

Adnan Rustanbegović ulaže u rodnu grudu – pokreće proizvodnju u Srebrenici

Srebreničanin Adnan Rustanbegović, s trenutnom adresom u Austriji, godinama je, kaže, razmišljao kako da dio zarađenog novca uloži u rodnu grudu i pokrene neki manji proizvodni pogon. Međutim, zakonske procedure i druge