Trojka i HDZ iz Vijeća BHANSA-e izbacili jedinog Bošnjaka!

Trojka i HDZ iz Vijeća BHANSA-e izbacili jedinog Bošnjaka!

Na jučer održanoj sjednici Vlade Federacije BiH u Mostaru na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, doneseno je Rješenje kojim se za predstavnika Vlade Federacije BiH u Vijeću Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) predlaže Amadeo Mandić, piše etto.ba.

To će biti prvi put od osnivanja (2015. godine) da u Vijeću BHANSA-e neće biti nijedan Bošnjak, s obzirom da Mandić dolazi kao zamjena za dosadašnjeg predstavnika Vlade FBiH u BHANSA-i Edhema Bičakćića.

Do dolaska nove vlasti u Vijeću BHANSA-e su sjedila dva Bošnjaka i to već spomenuti Bičakćić kao predstavnik Vlade FBiH te Haris Medošević kao predstavnik Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA).

Ranije ove godine na prijedlog ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte umjesto Medoševića u Vijeće BHANSA-e je imenovan Marin Raspudić..

Trenutni saziv Vijeća BHANSA-e čine: Sanja Škuletić-Malagić, predstavnik Ministarstva komunikacija i prometa BiH; Martin Pažin, predstavnik Ministarstva odbrane BiH; Goran Gajić, predstavnik Ministarstva finansija i trezora BiH; Dušica Vidaković, predstavnik Vlade Rs; Amadeo Mandić, predstavnik Vlade FBiH; Marin Raspudić, predstavnik Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA).

Tako u Vijeću BHANSA-e trenutno sjede tri Hrvata, dvoje Srba i jedna članica iz reda Ostalih.

Previous Pri kraju pripreme za otvorenje izložbe "Pod nebom vedre vjere - Islam i Evropa u iskustvu Bosne"
Next Italijanka Giovanna Paparella u Bosni vodi uspješan posao - zemlja cvjeta od ideja, umjetnost, kultura...

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Misli li Hrvatska da su Bošnjakinje tražile?

Pa zar Hrvatska misli da su Bošnjakinje tražile? Pitanje je logično prisjetimo li se, u atmosferi oslobodilačkog pokreta ‘Nisam tražila’, kako se hrvatsko pravosuđe ponijelo kada je trebalo kazniti ratna

NAŠI DANI

Emir Spahić – neko koga bi voljeli imati za brata

Nakon današnje saobraćajne nesreće u kojoj je teže povrijeđen, bivši reprezentativac naše zemlje Emir Spahić, prevezen je tokom poslijepodneva u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. NS/FS BiH se ovim putem

NAŠI DANI

Novalić: Formiran tim koji će Federaciji Bosne i Hercegovine nabaviti do 400.000 vakcina

Vlada Federacija BiH potvrdila je na današnjoj hitnoj sjednici formiranje tima koji će uime Federacije Bosne i Hercegovine sa proizvođačima pregovarati nabavku vakcina.  Za predsjednika “Ad hoc” tima izabran je