Unuka prvog bosanskog predsjednika o svom političkom angažmanu: Vjerujem da ću dobiti povjerenje

Unuka prvog bosanskog predsjednika o svom političkom angažmanu: Vjerujem da ću dobiti povjerenje

Na listi kandidata SDA za vijećnike u općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo nalazi se i ime Nađe Berberović-Dizdarević, unuke Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine i prvog predsjednika SDA.

Berberović-Dizdarević u intervjuu za „Dnevni avaz“ (sutrašnje štampano izdanje) govori o očekivanjima na lokalnim izborima, razlozima zašto se odlučila za ulazak u politiku. Prisjeća se svog djeda Alije Izetbegovića, ali i odgovara na pitanja o kritikama da je previše članova porodice u Izetbegović u bosanskohercegovačkoj politici.

Također, sagovornica Avaza vrlo otvoreno komentarišete politiku svog daidže i daidžinice Bakira i Sebije Izetbegović te odgovara na pitanje da li ima njihovu podršku na početku svoje političke karijere. 

– Rođena sam i odrasla u Starom Gradu. Tu i danas živim sa svojom porodicom, a tu se nalazi i muzej „Alija Izetbegović“, čija sam direktorica. Također, tu se nalazi šehidsko mezarje Kovači na kojem je sahranjen moj rahmetli dedo. Vezana sam za ovaj dio grada i želim da uradim sve što mogu da se ova izuzetno vrijedna kulturna i historijska jezgra očuva i zaštiti. 

Godinama pratim politiku i glasam na izborima, a ovaj put ću iskoristiti svoje aktivno biračko pravo kao kandidat na listi SDA. Vjerujem da ću dobiti povjerenje – kazala je između ostalog Berberović-Dizdarević.

Previous Sarajevo: Skokovi na Bentbaši 22. augusta, ograničen broj gledalaca
Next Euro-Asfalt i Granit počinju gradnju poddionice od Tarčina do ulaza u tunel Ivan

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo: Danas ispred OHR-a protest zbog najavljene odluke o izmjenama Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH

Ispred zgrade visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (OHR) u Sarajevu će danas od 19 sati biti održani mirni protesti povodom najavljene odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta u

NAŠI DANI

Olimpijski komitet mladu plivačicu i njenog trenera nagradio sa 22.000 KM i olimpijskom stipendijom od 800 KM mjesečno

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine maestralni uspjeh Lane Pudar i njenog trenera nagradio sa 22.000 KM i olimpijskom stipendijom od 800KM mjesečno Olimpijski komitet BiH plivačicu Lanu Pudar, koja je

NAŠI DANI

Neobičan poklon mladih visočkih inženjera: Haris i Irfan za izgradnju lokalne škole donirali znanje

Dva mlada inženjera iz Visokog odlučili su pokloniti kompletnu projektnu dokumentaciju za izgradnju lokalne škole, čija gradnja treba početi ove godine u selu Goduša. Rekli su da im je cilj