Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ‘Zetre’

Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ‘Zetre’


Početkom narednog mjeseca počinju radovi na  rekonstrukciji i modernizaciji sportske dvorane “Huan Antonio Samaran”.  

Ove godine je za prvu fazu projekta namijenjeno 3,5 miliona KM. 

Ministar privrede KS Zlatko Mijatović obišao je ovu lokaciju, te naglasio kako je cilj značajno unaprijediti trenutno stanje i vratiti Zetru sportu. Podsjetimo, sportski centar Zetra dio je KJKP ZOI ‘84 koji je u naležnosti Ministarstva privrede KS.

“Početkom novembra počinju radovi na jednom od najznačajnijih segmenata ovog projekta, a to je ugradnja novog sportskog poda, koji će prvenstveno unaprijediti uslove za treniranje i održavanje sportskih takmičenja. Planiran je i dio za atletsku stazu u zatvorenom prostoru, što će atletičarima olakšati treninge u toku zimskih mjeseci. U Zetri se pored svakodnevnih sportskih aktivnosti povremeno održavaju koncerti i sajamske aktivnosti, a kako bi se prilikom ovakvih događaja zaštitio novi sportski pod nabavlja se i zaštitni pokrivač”, naveo je ministar Mijatović .

Pored toga, po njegovim riječima, od izuzetnog značaja je i ugradnja elektropodiznih pregradnih zavjesa koje će otvoriti mogućnost da se, kada je to potrebno, dvorana podijeli na pet zasebnih dijelova. U njima će se moći paralelno odvijati razne sportske aktivnosti, a također će se značajno povećati efikasnost grijanja tokom zimskih mjeseci. 
Nakon navedenih radova, uslijedit će zamjena i nadogradnja unutrašnje i vanjske rasvjete i modernizacija IT i sigurnosnih sistema. 

Prva faza ovog projekta obuhvata i nabavku i ugradnju LED semafora, sanaciju svlačionica, sanitarnih čvorova i hodnika i sanaciju ulaznih prostora s recepcijom.

“U periodu ispred nas, cilj nam je učiniti Zetru konkurentnom i oživjeti ovaj olimpijski kompleks, kako sa inovativnim i jedinstvenim sadržajem, tako i s povećanjem broja posjetitelja. Namjera nam je da Zetri vratimo onaj isti olimpijski sjaj koji je imala davne ’84. godine”, istakao je ministar Mijatović.

Previous Proizvodni pogoni Kule Gradačac izgorjeli, bez posla ostalo više od 500 radnika
Next Večeras svečano otvaranje izložbe ''Pod nebom vedre vjere - Islam i Evropa u iskustvu Bosne''

You might also like

NAŠI DANI

Mektić o aferi Potkivanje: Jedino rješenje je u demonstracijama

Dva puta je bivša glavna sarajevska kantonalna tužiteljica Dalida Burzić slala pisane urgencije da se ubrza rad na predmetu „Alešević“ o kojem su u novembru prošle godine, u kafani, razgovarali predsjednik VSTV-a Milan

NAŠI DANI

‘BOSNA JE RUDNIK SREBRA I ZLATA’ – U Fojnici se reaktivira potraga za plemenitim rudama: Zalihe “teške” oko četiri tone zlata i šest tona srebra

Nakon skoro osamdeset godina od gašenja rudnika zlata i srebra u Bakovićima, zlatna groznica mogla bi opet zatresti ovo malo mjesto kod Fojnice otkrije li se istražnim radovima, koji počinju

NAŠI DANI

Podrška pobjednicima regionalnog takmičenja u simulaciji suđenja

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, dekanesu Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Zinku Grbo, asistenta Haruna Išerića i članice