Braća Kunovac osvojili 3 srebra na Balkanskom prvenstvu u boksu

Braća Kunovac osvojili 3 srebra na Balkanskom prvenstvu u boksu

Prethodnih dana BK Sarajevo imao je nastup na Balkanskom prvenstvu za juniore i omladince koje se održavalo u Ramnicu Valcea u Rumuniji, na kojem je učestvovalo 11 država Balkana.

Nijaz, Tarik i Emir Kunovac su osvojili tri srebrne medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Emir je u borbi za zlato nažalost izgubio od fizički jačeg reprezentativca Rumunije koji je ove godine na državnom prvenstvu Rumunije pobijedio sve svoje protivnike prekidom ili jednoglasnom odlukom sudija.

Tarik se takodjer u finalu borio protiv reprezentativca Rumunije koji je osvojio zlato na Dracula open i koji je mnogo iskusniji po broju mečeva i nastupima na medjunarodnim turnirima. Podjeljenom odlukom sudija, rumun je ipak zauzeo prvo mjesto.

Nijaz je u borbi za zlato izgubio protiv iskusnijeg reprezentativca Kosova koji je prošle godine osvojio medalju na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj te mnoge druge medjunarodne turnire.

-Iako ovaj put nismo uspjeli osvojiti zlatne medalje, zadovoljni smo sa odradjenim mečevima i novim iskustvom te ponosni na braću Kunovac jer su i ove godine u više navrata pokazali veliku hrabrosti da izadju na megdan jačim i iskusnijim protivnicima te osvoje niz medalja za BiH.

Želimo ovim putem da izrazimo podršku narodu Palestine koji se već 70 godina bori za očuvanje svojih domova i porodica. Nadamo se da će narod u svijetu konačno dići svoj glas i zaustaviti genocid nad djecom u Palestini, poručuju iz Bokserskog kluba Sarajevo.

Previous Održana panel diskusija "Evropska Bosna: Konstante i varijable - od putopisnih stereotipa i fascinacija do političkog izoliranja"
Next Iznervirani Erdoganom, izraelski supermarketi zaustavljaju uvoz iz Turske

You might also like

SPORT

Iman Avdić – novi državni rekord na 400m i norma za SP

Iman Avdić ispunila normu za Svjetsko prvenstvo. Sjajna Iman Avdić postavila je novi seniorski rekord Bosne i Hercegovine u disciplini 400m slobodnim stilom, s vremenom 4:17.75. Ovim rezultatom je ispunila

SPORT

VIDEO: “Cepelin” u izvedbi Perić-Zulfić proglašen najljepšim golom Svjetskog prvenstva

Možda nismo postigli najbolji rezultat, ali definitivno se možemo pohvaliti činjenicom da smo postigli najbolji i najljepši pogodak na debitantskom Svjetskom prvenstvu. Poznata katarska TV beinSPORTS glavni je vlasnik TV

SPORT

Said Hamulić dočekao poziv u bosansku reprezentaciju

Nakon Ermedina Demirovića, još jedan igrač zbog povrede neće konkurisati za utakmice sa Portugalom i Luksemburgom. Rade Krunić zbog povrede koljena neće moći da nastupi u junskim mečevima kvalifikacija za