Palestinci osporavaju Scholzove tvrdnje o Izraelu kao ‘demokratiji’

Palestinci osporavaju Scholzove tvrdnje o Izraelu kao ‘demokratiji’

Nakon što je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u petak optužio Izrael za ‘fašizam’, njemački kancelar je rekao da su njegovi komentari ‘apsurdni’.

Nekoliko dana prije nego što se očekuje Erdoganova posjeta Berlinu, Olaf Scholz je na konferenciji za novinare rekao da je Izrael “demokratija”.

U odgovoru, zamjenik stalnog posmatrača Države Palestine pri Ujedinjenim narodima Majed Bamya rekao je na platformi X: “Sada sam uvjeren da postoji još jedan međunarodni zakon za koji mi ne znamo i na koji se pozivaju njemački kancelar i drugi – zakon koji dopušta kolonizaciju, kolektivno kažnjavanje, neselektivne napade, bezobzirno uništavanje, rasnu diskriminaciju sve dok se zovete Izrael”.

Previous Iako je Izrael ubio više od 11.000 civila u Gazi, EU još uvijek nije pozvao na prekid vatre
Next Belize: „Izrael dosljedno krši međunarodno pravo, međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava stanovnika Gaze .”

You might also like

NAŠI DANI

Počitelj postaje glavno saobraćajno središte u regiji. Pelješki most gubi smisao

Dok u Hrvatskoj traje euforija oko skorog puštanja u promet Pelješkog mosta, u prvom je susjedstvu Javno preduzeće Autoceste FBiH upravo objavilo javni poziv za izradu idejnog i glavnog projekta dijela Jadransko-jonskog

NAŠI DANI

Bužim: Obnovljena slika heroja Izeta Nanića, uskoro i sanacija turbeta

Slika u Bužimu na kojoj se nalazi lik rahmetli generala Izeta Nanića je obnovljena. Najljepša je to i Bužimljanima najdraža slika u njihovom malom gradu, kojom čuvaju uspomenu na legendarnog

NAŠI DANI

Ustavni sud: Zabranom kretanja mlađim od 18 godina i starijim od 65 prekršeno pravo na slobodu kretanja!

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je danas elektronskim putem održao redovnu, 106. sjednicu Velikog vijeća Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Od odluka koje je danas donio Ustavni sud, radi ilustracije, izdvaja: