U posljednja 24 sata ubijeno više od 700 Palestinaca

U posljednja 24 sata ubijeno više od 700 Palestinaca

Generalni direktor Vladinog ureda za medije u Gazi rekao je za Al Jazeeru da je više od 700 Palestinaca ubijeno u Gazi u posljednja 24 sata.

Dodao je da je preko 1,5 miliona ljudi također raseljeno u Pojasu Gaze.

Kratak pregled najvažnijih vijesti iz Palestine

  • Generalni direktor Vladinog ureda za medije u Gazi rekao je za Al Jazeeru da je više od 700 Palestinaca ubijeno u Gazi u posljednja 24 sata.
  • Izraelska vojska pozvala je stanovnike iz određenih četvrti u južnom Khan Younisu da se evakuiraju u druga područja dok intenzivira svoje bombardiranje na jugu Pojasa.
  • Thomas White, direktor UNRWA-inih poslova u Gazi, kaže da je jedna od UN-ovih škola unutar opkoljene enklave sada usred izbijanja hepatitisa A.
  • Adnan Issam Zaid, 21, ubijen je jutros od strane izraelskih snaga u izraelskoj raciji u Qalqilyi, sjeverno od okupirane Zapadne obale, javlja palestinska novinska agencija Wafa.
  • Izraelska vojska upala je u kuću imama džamije Al-Aqsa šeika Ikrimaha Sabrija u četvrti al-Sawana, u okupiranom istočnom Jerusalemu.
  • Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je da izraelska vlada ima za cilj “učvrstiti podjelu” između okupirane Zapadne obale i Gaze, potkopavajući buduću palestinsku državu.
  • Izrael je uhapsio najmanje 60 Palestinaca tokom noćnih racija na okupiranoj Zapadnoj obali, prema Palestinskom društvu zatvorenika. 
Previous Hrvatska evakuirala porodice iz Gaze, sad im traži hiljade eura
Next Rukometaši Vogošće se plasirali u osminu finala  EHF Evropskog kupa

You might also like

SANDŽAK

Sandžačke općine novac za novogodišnje slavlje daju u humanitarne svrhe

Lokalne samouprave u sandžačkim općinama će novčana sredstva predviđena za novogodišnje slavlje na otvorenom i estradu preusmjeriti u humanitarne svrhe U gradovima regije Sandžak za doček Nove godine neće biti

NAŠI DANI

‘Schmidt ne prestaje sa omalovažavanjem institucija Bosne i Hercegovine.. Na političkom jelovniku opet Bosna i Hercegovina’

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se u subotu u Zagrebu s visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Christianom Schmidtom. “S visokim predstavnikom Schmidtom nastavljamo kvalitetnu suradnju za boljitak

NAŠI DANI

Povratnici u okolinu Foče: Sami obnavljali kuće, napokon dobili i struju u devet sela

U znak zahvalnosti na podršci povratnici u Foču organizovali su skromnu svečanost za predstavnike institucija koje su pomogle realizaciju projekata na području ove opštine u 2019. godini. Okupili su se