„Zlatni ljiljani“ svojom hrabrošću i požrtvovanošću sačuvali državu

„Zlatni ljiljani“ svojom hrabrošću i požrtvovanošću sačuvali državu

DAN ZLATNIH LJILJANA

Svečanom akademijom koja je održana u Kulturno-sportskom centru Bugojno obilježeni su 26. tradicionalni susreti Zlatnih ljiljana Federacije BiH.

Svečanosti je prisustvovao potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo, koji je u svom obraćanju istaknuo da su „Zlatni ljiljani“ svojom hrabrošću i požrtvovanošću sačuvali državu i stvorili pretpostavke da, baš kao i Evropa nakon Drugog svjetskog rata i sloma fašizma, izgrade bolju i prosperitetniju budućnost za sve građane i narode BiH.

– Svim nosiocima odlikovanja „Zlatni ljiljan“ kao najvećeg ratnog priznanja Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam 9. maj Dan zlatnih ljiljana. Današnji dan je prilika da odamo počast njima, dobitnicima najvećeg ratnog priznanja Zlatnog ljiljana, i da se sa posebnim pijetetom prisjetimo onih koji su dali svoje živote u odbrani Bosne i Hercegovine – kazao je Lendo.

Naglasio je da je dužnost svih sadašnjih i budućih generacija da sa poštovanjem i zahvalnošću čuvaju uspomenu na “Zlatne ljiljane”, te da čuvaju državu i slobodu kao dostignuće koje su oni ostvarili.

Previous Prije 31 godinu počela je opsada Mostara i herojska odbrana
Next Samir Vildić, poduzetnik koji je prepoznao poslovne mogućnosti svoje zemlje: Vratio se iz Turske u Bosnu i izgradio uspješne firme, jedna posluje u 15 zemalja svijeta

You might also like

NAŠI DANI

U zasjedi na jugu Gaze poginuo 21 izraelski vojnik

Izraelska vojska saopštila je u utorak da je najmanje 21 vojnik poginuo, a nekoliko ranjeno u zasjedi u centralnom Pojasu Gaze. Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari rekao je da se

NAŠI DANI

Konaković ponizan ispred Dodika i Čovića – u Sarajevu izvrijeđao novinarku, dijete šehida

Lideri stranaka Trojke održali su danas konferenciju za medije. Ponovo je glavnu riječ vodio predsjednik NIP-a i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, ali kada je završio izlaganje i kada

NAŠI DANI

1. marta bosanskohercegovački građani odbacili ropstvo, izabrali slobodu!

  Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je da su građani Bosne i Hercegovine 1. marta 1992. godine nedvosmisleno odlučili glasati za samostalnost države i jasno kazali “ne”