Večeras u Skenderiji klizački nastup Jayne Torvill i Christophera Deana

Večeras u Skenderiji klizački nastup Jayne Torvill i Christophera Deana

Večeras u Skenderiji Sarajevo Open 2024. i klizački spektakl za oči i dušu.

Olimpijski šampioni Jayne Torvill i Christopher Dean otplesali na ledu svoj čuveni Bolero.

Oživjela divna sjećanja, uz salve aplauza i oduševljenja!

Klizačkom nastupu šampiona velikog srca prisustvovali su gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicima Samirom Avdićem i Anjom Margetić Stakić, te predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović sa zamjenica Mirelom Džehverović.

Danas je u Vijećnici upriličena press konferencija u čast slavnog britanskog klizačkog para Jayne Torvill i Christopher Deana, a u povodu obilježavanja 40. godišnjice sarajevskih Zimskih olimpijskih igara.

Torvill i Dean, svojom su izvedbom Bolera na ledu 1984. godine, opčinili, ne samo Sarajevo kao domaćina Olimpijade, nego i cijelu Evropu i svijet.

Prisutnim medijima su se u ime domaćina obratili gradonačelnica Benjamina Karić i predsjedavajući Gradskog vijeća, Jasmin Ademović.

„Na današnji dan, 14. februara ’84., ispisane su jedne od najljepših olimpijskih priča u našem Sarajevu. Zadovoljstvo je bilo ugostiti Jayne i Chrisa, u gradu njihovog životnog i sportskog trijumfa“, poručila je Karić, te zahvalila britanskom ambasadoru, NJ.E. Julian Reillyu na velikoj podršci.

Slavni klizači prisjetili su se ZOI-a uz posebne emocije prema Sarajevu i svim njegovim građanima, uvjereni da će na istom mjestu slaviti i naredne jubileje najbolje organiziranih Zimskih olimpijskih igara.

Klizački par ranije je ugošćen u sarajevskom Olimpijskom muzeju…

Previous Obilježena 47. godišnjica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru
Next  „Emina i Deda Show“ u sarajevskom BKC-u

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Gračanica od posla čaršija (VIDEO)

  Gračanica – od posla čaršija, općina je na čijem se području proizvodi namještaj, liftovi,  SIM kartice, betonske konstrukcije, pelet, kožna galanterija, komponente za autoindustriju. A Gračanlije su proizvele i

BH RAZGLEDNICA

Fojnički osnovci obilježili 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, fojničke osnovne škole “Muhsin Rizvić” i “Ivan Goran Kovačić” su zajednički organizovale obilježavanje ovog značajnog datuma. Defileom kroz grad te kratkim programom

BH RAZGLEDNICA

U Neretvi otkrivene nove vrste, potvrđen insekt nazvan ‘Baeoura neretvaensis’

Tokom Sedmice nauke, odnosno istraživanja gornjeg toka Neretve, u kojem je 2022. godine učestvovalo preko 50 naučnika, otkriveno je  preko 1300 vrsta. Među njima je osam novih vrsta za nauku,