Obilježena godišnjca formiranja 206. viteške brdske brigade Zvornik 

Obilježena godišnjca formiranja 206. viteške brdske brigade Zvornik 

U Sapni je danas obilježena 31. godišnjica od formiranja 206. viteške brdske brigade Zvornik.

Brojne delegacije, bivši borci i patriote, položili su cvijeće na šehidsko spomen obilježje, gdje je historijski čas održao komandant Senad Kljajić.

Zatim je održana svečana sjednica povodom godišnjice od formiranja briagde i Dana nezavisnosti BiH. Referat o ratnom putu brigade pročitala je Amela Hamidović, dok je referat povodom Dana nezavisnosti BiH pripremio predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Sabit Brđak.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovale su članice VIS “Merak” Sapna.

Audioprilog Glas Drine.

U okviru obilježavanja 31. godišnjice od formiranja 206. viteške brdske brigade, delegacije općine Sapna i boračkih udruženja sa prostora općine Sapna upriličile su posjetu porodici umrlog ratnog komandanta ove brigade Edhema Omerovića – Tite, teško bolesnom ratnom komandantu Šemsudinu Muminoviću te određenom broju porodica šehida – poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i demobilisanih boraca.


Delegacije Općine Sapna, boračkih udruženja, te predstavnici Medžisa islamske zajednice Zvornik i drugi građani, obišli su mjesta pogibije Hajrudina Mešića u Nezuku i Mehdina Hodžića – Senada u Zaseoku te polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali dužno poštovanje herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Također, položeno je cvijeće i proučena Fatiha na mezaru ratnog komandanta 206. viteške brdske brigade Edhema Omerovića – Tite, načelnika štaba Mehmeda Garibovića i na mezar ratnog komandanta Senahida Hadžića na Kula Gradu, kao i na šehidskim spomen obilježjima u Klisi, Bjelom Potoku, Grbavcima i Kamenici.

(MiruhBosne/Glas Drine)

Previous Različitim aktivnostima u OŠ „Porodice ef. Ramić“ obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Next Sky prepiske Titovog pratioca Kadrića: “Uglavnom, predsjednik hoće i nema problema. Sam ili sa diplomatijom, nikakav problem”

You might also like

NAŠI DANI

Ništa od gradnje hidrocentrala na Drini bez saglasnosti države Bosne i Hercegovine

Ustavni sud Bosne i Hercegovine u petak je osporio odluku kojom su vlade Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta Republika srpska dogovorile gradnju novih hidroelektrana na Drini ne tražeći za to saglasnost

NAŠI DANI

Bosanski navijači krenuli u Cirih

Navijači bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije, nakon uspješnog prvog ovogodišnjeg nastupa Zmajeva protiv Luxembruga, otputovali su na novi test Baždarevićeve selekcije u Cirih (Zurich). Danas u 18 sati iz Sarajeva je krenuo

NAŠI DANI

Dr. Lindov: Treba nam autoput Bihać – Sarajevo – Goražde – Pazar – Priština i dalje….

  Potencijalni autoput Sarajevo-Beograd-Sarajevo izazvao je mnogo polemika. Politika je ta koja je određivala trasu i koja je vodila glavnu riječ. Gost Centralnog dnevnika (Face TV) bio je saobraćajni stručnjak,