Kenan Crnkić nominovan za prestižnu međunarodnu književnu nagradu Eric Hoffer

Kenan Crnkić nominovan za prestižnu međunarodnu književnu nagradu Eric Hoffer

Autor bestselera iz Bosne i Hercegovine nominiran je za Međunarodnu književnu nagradu Eric Hoffer, izvještava Associated Press.

Poznati pisac dr. Kenan Crnkić , hvaljen po knjizi „Pazi kojeg vuka hraniš“ , nominovan je za cijenjenu međunarodnu književnu nagradu Eric Hoffer . Ova globalno priznata nagrada, koja se tradicionalno dodeljuje nezavisnim i slobodoumnim autorima širom svijeta, predstavlja značajno priznanje književnom umijeću dr Crnkića.

Osnovana u čast uspomene na istaknutog američkog autora i filozofa, dobitnika Predsjedničke medalje slobode, Knjižna nagrada Eric Hoffer zauzima istaknuto mjesto u globalnom književnom pejzažu.

Ovo priznanje posebno se dodjeljuje inspirativnim autorima čiji radovi doprinose širem i dubljem društvenom bogaćenju, kako ističe Google.

Posljednjih godina, dr. Crnkić je stekao široko međunarodno priznanje, ne samo kroz bestselere poput ‘7 tajni uspjeha’, ‘Pazi kojeg vuka hraniš’ i ‘Nadživi život’, već i kroz direktan angažman sa desetinama hiljada pojedinaca putem transformativnih programa širom regiona.

Transformativne poruke dr. Crnkića, koje se smatraju ‘promjenom života’, odjekuju milionima kroz medijske sadržaje i popularne društvene mreže. Sa preko 300.000 prodatih primjeraka svojih knjiga, on je najprodavaniji autor svoje vrste u ovom dijelu Evrope. Djela su mu prevedena i objavljena na nekoliko stranih jezika, pa čak i na Brajevom pismu.

Nominacija za nagradu Eric Hoffer dodaje niz značajnih međunarodnih priznanja, naglašavajući uticaj doprinosa dr. Crnkića.

Konačni pobjednik će biti objavljen naknadno.

Previous Sandžak: Novi Pazar dobio uličnu biblioteku
Next Bošnjaci Karamursela čine 40% stanovnika ovog grada u Turskoj

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Leksikon srpske mitologije

  U svojoj knjizi “Velika Srbija za male ljude” Tomislav Marković je ismijao zablude srpske društvene mitologije. Smijati se zlu u lice moto je pisanja Tomislava Markovića, pisca i satiričara

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Kotor-Varoš: Institut za jezik održao javnu tribinu o Suljagi Salihagiću i njegovom doprinosu bosanskom jeziku, društvu i državi

Danas je u Osnovnoj školi “Prvi mart” Vrbanjci (Kotor-Varoš), u sklopu programa manifestacije Dani Instituta za jezik, održana javna tribina o Suljagi Salihagiću i njegovom doprinosu bosanskom jeziku, društvu i

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

SIGMA – Magazin za dijete i porodicu

Agencija Master Media u saradnji sa nekoliko partnera, stručnjaka iz oblasti socijalnog rada, pedagogije i psihologije, informacionih tehnologija, te žurnalistike pokreće prvi sedmični magazin za dijete i porodicu zasnovan na