Bosanska firma kupila fabriku obrade metala u Njemačkoj

Bosanska firma kupila fabriku obrade metala u Njemačkoj

-Kako smo 2023. godinu završili sa velikim proširenjem kapaciteta, 2024. godinu započinjemo s još većim ambicijama.

Napravili smo značajne korake naprijed, realizujući jednu od najvećih investicija u našoj historiji, kupovinu fabrike obrade metala u Njemačkoj.

U sklopu naše strategije rasta i razvoja, planiramo premjestiti kompletnu proizvodnju u našu novu, modernu fabriku u izgradnji u Batuškom lugu.

Ovaj potez omogućit će nam da započnemo proizvodnju dijelova za jednu od najvećih svjetskih kompanija u autoindustriji.

Završetak izgradnje nove proizvodne hale planiran je u Maju, kao i premještanje mašina i opreme, a planirani početak proizvodnje u Junu 2024.

Zbog toga smo otvorili vrata za nova radna mjesta i pozivamo vas da se pridružite našem timu! – saopćili su iz firme ATT d.o.o. iz Gornjeg Vakufa.

-Osnovna djelatnost firme je mašinska obrada metala, osnovni proizvodi su strugani i glodani dijelovi za različite industrije. Pored svoje osnovne djelatnosti, prisutni su u automobilskoj industriji, mašinogradnji, industriji kućanskih aparata i ostalim industrijama.

ATT d.o.o. je jedina firma koja se bavi izradom osovina za veš mašine u ovom dijelu Evrope.

Previous Bičakčić: Pad proizvodnje uglja uzrokovao gubitke EPBiH
Next FC Diamant Linz - bosanski klub šampion Austrije u futsalu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Prva bosanska haubica na prestižnom sajmu u Abu Dabiju

Nakon nekoliko godina ispitivanja i testiranja, kako u zemlji tako i u inostranstvu bosanskohercegovačka haubica H-155 kalibra 155 mm čiji je prototip urađen u BNT-u Novi Travnik otišla je ovih

Ekonomija/Biznis

Zahvaljujući Općini Centar još 23 mlade osobe pokreću biznis

  U prostorijama Općine Centar, u srijedu, 26. decembra 2018. godine upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznis. Načelnik Općine Centar dr.

Ekonomija/Biznis

Općina Banovići i JP Elektroprivreda BiH potpisali Ugovor o suradnji i zakupu zemljišta u svrhu izgradnje „FNE Banovići Selo“

-Sada i zvanično možemo reći da će općina Banovići biti među prvima u Tuzlanskom kantonu koja će početi koristiti obnovljive izvore energije, tzv. održivu ili zelenu energiju. U Sarajevu je