Taksisti u ponedeljak u Beogradu protiv rezolucije UN o Srebrenici

Taksisti u ponedeljak u Beogradu protiv rezolucije UN o Srebrenici

Organizacija “Ugovorna privredna taksi komora Srbije” je danas najavila da će u ponedJeljak, 29. aprila, u Beogradu organizovati vožnju i skup protiv rezolucije Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, koju su nazvali “sramnom”.

“Nije nam cilj da blokiramo grad, već da pokažemo da smo ponosni što pripadamo srpskom narodu i da nikakva ‘kvazi’ rezolucija to neće promijeniti” – piše u saopćenju.

Ta organizacija je u saopćenju navela da će okupljanje taksista biti u 10.30 kod Spomen-parka u Jajincima, gdje će biti položen vijenac.

Vožnja do Skupštine Srbije počeće u 11 sati, a trebalo bi da stignu oko 12 sati, zadržaće se pola sata.

Potom će delegacija taksista otići do Starog sajmišta gdje će položiti vijenac, prenosi Beta.

Nacrtom Rezolucije o genocidu u Srebrenici je, između ostalog, predviđeno da se 11. jula svake godine obilježava kao „Međunarodni dan sjećanja na genocid počinjen u Srebrenici 1995. godine“.

Azir Osmanović u UN: Međunarodnim priznanjem genocida zaustaviti poricanje, historijski revizionizam i prijetnje

Previous “Dokazima je potkrijepljeno postojanje osnovane sumnje da je Edin Gačanin preko Gordana Memije nabavio uniforme Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a!”
Next Dan otvorenih vrata UNZE – druženje sa nekoliko stotina maturanata

You might also like

NAŠI DANI

Komšić: NATO odbacio konstitutivnost, pozdravljam deklaraciju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je završnu deklaraciju usvojenu na samitu NATO-a u Briselu.  – U deklaraciji ne stoji konstitutivnost naroda, na čemu su iz Hrvatske snažno insistirali.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Povodom Svjetskog dana učitelja: Položeno cvijeće u znak sjećanja na Fatimu Gunić i učenike

Povodom Svjetskog dana učitelja, na Alipašinom Polju u Sarajevu, danas je položeno cvijeće na spomen-obilježje u znak sjećanja na tokom agresije ubijenu učiteljicu Fatimu Gunić i njene učenike Adisa Mujala,

NAŠI DANI

Muslimani u Sloveniji grade IC i džamiju: Prvu džamiju u toj zemlji izgradili su bošnjački vojnici u Prvom svjetskom ratu

Gradnja ljubljanskog Islamskog kulturnog centra, za koji je ideja pokrenuta 1969. godine, počet će tokom tekućeg mjeseca. Centar će biti izgrađen u središnjem dijelu grada, a zauzimat će površinu od