Desetogodišnjak iz Sarajeva trenirat će u čuvenoj Barceloninoj La Masiji

Desetogodišnjak iz Sarajeva trenirat će u čuvenoj Barceloninoj La Masiji

Glavnu nagradu sedam dana boravka u La Masiji, desetogodišnjem Amaru Hrustemoviću iz škole fudbala Young boys, uručio je vođa trenerskog tima iz Barcelone Ivan Morpeceles

Na Gradskom stadionu u Ilijašu jučer je zatvoren Barca academy Camp BiH. Prethodnih pet dana koliko je trajala akademija, više od stotinu dječaka iz cijele Bosne i Hercegovine trenirali su pod nadzorom trenera Barcelonine škole fudbala iz čuvene La Masije, iz koje je potekao i Leo Messi.

Akademija oponaša model igre uspostavljen u trenerskim timovima FC Barcelone, a cilj projekta je proširiti brend Barce u Bosni i Hercegovini, kroz prenošenje klupske filozofije rada, kreativnog stila igre i razvijanja vrijednosti poštovanja, truda, timskog rada i poniznosti.

Nagrade u kategoriji najboljih mladih učesnika kampa dodijelio je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić:

– Sjećanje na Zimske olimpijske igre u Sarajevu, sjećanje na Barcelonu i Huan Antonia Samarana, emociju zbog Barcinog kampa u Ilijašu čini nevjerovatnom. Čestitke predsjedniku kluba Selmiru Vrabcu i hvala svima koji ste prepoznali Ilijaš kao mjesto održavanja ovog kampa. Za našu lokalnu zajednicu, ovo je veliki iskorak. Opredijeljeni smo za sport i kulturu i zbog toga značajna sredstva ulažemo u sport. Ovim aktivnostima pokazujemo da je sport važan u Ilijašu – kazao je Fazlić.

Nagrade polaznicima koji su izabrani u „dream team“ dodijelio je ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

– Čestitke polaznicima akademije i njihovim roditeljima, koji su u ovim toplim danima bili uz njih. Ilijaš zaslužuje ovakav događaj, a mi ćemo uvijek rado pružiti podršku projektima koji promoviraju sportski životni stil i izgradnju zdrave ličnosti. Dolazak Barceloninih trenera na ovaj prelijepi stadion, velika je stvar za ovu lokalnu zajednicu i kanton u cjelini – kazao je.

Glavnu nagradu sedam dana boravka u La Masiji, desetogodišnjem Amaru Hrustemoviću iz sarajevske škole fudbala Young boys, uručio je vođa trenerskog tima iz Barcelone Ivan Morpeceles.

– Neka živi Katalonija, neka živi Barcelona, neka žive Ilijaš i Bosna i Hercegovina!

Molpeceres je zatvorio kamp u kojem su učestvovali i članovi srebreničkog kluba Guber, koji su pozdravljeni aplauzom. Najbolji igrač kampa Amar Hrustemović uskoro će otputovati u Barcelonu i biti dijelom omladinskog kampa katalonskog diva, Trenažni proces u društvu najtalentovanijih mladih fudbalera današnjice, otvorit će nove mogućnosti desetogodišnjaku koji, obradovan nagradom, nije krio suze.

Tako je Barcelonin kamp nakon duge pauze, na najbolji način vraćen u Bosnu i Hercegovinu, kao sjajna prilika za mlade nogometaše.

Previous V. Britanija: Aktivnosti povodom godišnjice srebreničkog genocida
Next Nove medalje za naše matematičare!

You might also like

SPORT

Gordan Firić se priključio pripremama reprezentacije, Zmajeve na treningu posjetio Nenad Marković

Stručni štab muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je kompletiran. Nacionalnom timu sinoć se na Vlašiću priključio Gordan Firić, koji će biti pomoćnik selektoru Adisu Bećiragiću. Na današnjem treningu Zmajevima

SPORT

Lejla Njemčević nakon pada osvojila 2. mjesto na Svjetskom kupu u Francuskoj

Najbolja bosanska biciklistkinja Lejla Njemčević je nakon pada osvojila 2. mjesto na Svjetskom kupu u maraton disciplini održanom u Ornansu, Francuska. Pobjedu je odnijela domaća takmičarka Estelle Morel iz Francuske

SPORT

Mejdan spreman za košarkaški spektakl između Bosne i Hercegovine i Litvanije

U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo košarkaši reprezentacije Bosne i Hercegovine u četvrtak u 20:00 sati u SKPC Mejdan u Tuzli će odmjeriti snage sa selekcijom Litvanije. Bit će ovo