Festival bosanske hrane: U centru Ljubljane baklava za Ginisa

Festival bosanske hrane: U centru Ljubljane baklava za Ginisa

U centru Ljubljane na Prešernovom trgu danas je sve mirisalo na bosansku kafu i baklavu gdje je održan Festival bosanske hrane.

Danas su vrijedne članice iz Udruženja Zemzem koje su i organizator Festivala pravile i baklavu za Ginisovu knjigu rekorda koja je bila duga skoro 30 metara, a prihod od prodaje usmjerit će se za izgradnju minareta džamije koja se gradi u samom centru Ljubljane.

Današnjem druženju prisustvovao je i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković koji je probao pripremljene bosanske specijalitete.

Također, Festival su posjetili i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji Nedžad ef. Grabus, ambasador BiH u Sloveniji Željko Jerkić, savjetnik u Ambasadi Mirsad Muhović.

Muhović je za agenciju Patria kazao da je ovo bio jedan zaista lijep događaj.

– Bilo je lijepo pogotovo što je došao i gradonačelnik Janković. Zaista smo svi uživali  – kaže Muhović.

Na trgu je za sve posjetioce bila pripremljena prava bosanska kafa u Vispakovoj zlatnoj džezvi, a osim Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u Ljubljani, njima su se pridružili i brojni građani Ljubljane.

 

Previous Mostar: Djeca svečano obilježila Dan formiranja ARBiH (Foto)
Next Sa obilježavanja 23. godišnjice masakra u Ahmićima poručeno: Nismo i nikada nećemo zaboraviti naše šehide

You might also like

Ekonomija/Biznis

Fočak Muamer Ćišija član Forbesovog tehnološkog vijeća; na čelu IT kompanije s 600 zaposlenih u zemlji i svijetu

Muamer Ćišija, Fočak rođenjem, diplomant je Stanforda (univerzitet u Kaliforniji, SAD – jedan od vodećih u svijetu), savjetnik za digitalnu transformaciju i izgradnju proizvoda, odnedavno član Forbesovog tehnološkog vijeća (Forbes

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Prof. Ahmed Kovačević – u elitnoj grupi izvanrednih inženjera u Britaniji

Tuzlak prof. Ahmed Kovačević prepoznat kao “Fellow” Kraljevske inženjerske akademije (najveće priznanje inženjera) u Britaniji – obavijestio je dr Edhem Čustović. Profesor Kovačević se pridružuje elitnoj grupi izvanrednih inženjera, koja

NAŠI LJUDI

Bošnjaci u Turskoj odlučili učiti jezik pradjedova (VIDEO)

  Nakon što je Ministarstvo obrazovanja Republike Turske odobrilo nastavne programe za albanski i bosanski jezik, koji su uvršteni u nastavni plan osnovnih škola u Turskoj, veliki broj đaka u