U Sarajevu izložba zastava i ratnih fotografija Prvog korpusa Armije RBiH (Foto)

U Sarajevu izložba zastava i ratnih fotografija Prvog korpusa Armije RBiH (Foto)

Izložba zastava i ratnih fotografija Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine otvorena je danas u amfiteatru Memorijalnog kompleksa Kovači u Sarajevu.

Postavku je otvorio ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo koji je izjavio da je ona upriličena u sklopu obilježavanja 24. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH, te da su izložene slike s ratišta iz zone odgovornosti tog korpusa, kao i zastave svih brigada iz njegovog sastava.

Dodao je da će u sklopu manifestacije biti održano i nekoliko historijskih sati na kojim će borci i komandanti govoriti o odbrani Sarajeva i Prvom korpusu.

Fišo je istakao da je izložba namijenjena mlađim generacijama koje trebaju nastaviti borbu znanjem, a kako bismo ih što bolje upoznali o historijskim činjenicama i značaju Armije RBiH i Prvog korpusa.

Naveo je da će se potruditi da bude napravljena stalna postavka arhivskog materijala Prvog korpusa Armije RBiH u nekom od postojećih adekvatnih prostora, kao i da kroz obrazovni sistem istina o tom periodu historije dođe do mlađih generacija.

Izložba će biti otvorena do 1. septembra.

(Agencija Fena)

Previous Bećirović poručio Vučiću: Prestanite jedno govoriti a potpuno drugo raditi. Prestanite se ponašati kao premijer "velike Srbije"
Next Podsjećanje na jedno od kakanjskih svjedočanstava srednjovjekovne bosanske posebnosti i državnosti

You might also like

NAŠI DANI

Sjećanje na šehide u Memorijalnom centru u Potočarima

Memorijalni centar Potočari danas su posjetili i odali počast žrtvama genocida federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, zamjenik načelnika Općine Srebrenica

NAŠI DANI

Na području zavidovićke općine policija privela naoružani dvojac iz Banjaluke i B. Gradiške

-Dana 20.04.2024. godine oko 18,45 sati Policijska stanica Zavidovići je od strane lovočuvara H.A. obaviještena da je isti na području mjesta Miljevići, Grad Zavidovići u području lovišta zatekao dva nepoznata

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Na Nišičkoj visoravni obilježena godišnjica pogibije narodnog heroja Nesiba Malkića

Na mjestu pogibije narodnog heroja Nesiba Malkića – komandanta 210. viteške oslobodilačke brigade i pogibije četiri člana komande ove brigade okupili su se danas predstavnici svih nivoa vlasti, rodbina, saborci