Dijamantska liga: Amel Tuka treći u Briselu

Dijamantska liga: Amel Tuka treći u Briselu

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, osvojio je treće mjesto na mitingu Dijamantske lige u Briselu.

Naš najbolji atletičar u izuzetno jakoj konkurenciji na 800 metara istrčao je vrijeme 1:44.54, što mu je najbolje vrijeme sezone.

Prvo mjestou Briselu osvojio je Adam Kszczot (Poljska) s vremenom 1:44.36, dok je ispred Tuke završio i Kenijac Kipyegon Bett (1:44.44).

Utrka u Briselu bila je posljednja ovosezonska na 800 metara.

Tuka je u razgovoru za Faktor najavio da će 14. septembra nastupiti i u jednoj utrci na 400 metara, kako bi zabilježio službeni rezultat, a nakon toga slijedi odmor.

Naš srednjeprugaš odmarat će 20-ak dana i onda će počiti sa pripremama za Evropsko dvoransko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 3. do 5. marta naredne godine.

https://youtu.be/HNAjChEBBSo

https://youtu.be/7XOI_fml4qk

(Faktor.ba/MiruhBosne)

Previous Gerard Depardieu: Kusturica je obični prevarant i lažov
Next Godišnjica oslobođenja Vozuće - Pobjedonosno spajanje Trećeg i Drugog korpusa Armije RBiH (Foto)

You might also like

SPORT

Zmajica ispisala historiju WNBA lige: Jonquel Jones je zvanično MVP

Jonquel Jones, reprezentativka Bosne i Hercegovine, postala je zvanično MVP regularnog dijela WNBA lige, a time je i ušla u historiju ovog takmičenja. Naime, Jones je postala vlasnica svih najznačajnijih

NAŠI DANI

Sigurnosna situacija nekad i sad: ‘Uhapsili su ga, ali nije ležao ni dana jer je imao vezu u vlasti. Od tada do danas se ništa nije promijenilo’

Često možemo čuti  kako je nekada (prije rata) bilo bolje. Radili se samo o  konstatacijama stvarnog stanja, ili je pak riječ o nostalgiji za mladošću kod određenih generacija naših građana?

NAŠI DANI

Nema dokaza za širenje koronavirusa putem hrane

Evropska agencija za sigurnost hrane (EFSA) zvanično je potvrdila da nema dokaza za širenje novog koronavirusa putem hrane. Svakako se preporučuje osobama koje dolaze u kontakt s hranom, koje pripremaju