Nekima se neće svidjeti: Maureen Cormack ostaje ambasadorica SAD-a u našoj zemlji

Nekima se neće svidjeti: Maureen Cormack ostaje ambasadorica SAD-a u našoj zemlji

Ambasadorica Maureen Cormack je karijerni diplomata i od nje nije zatražena ostavka, potvrdili su za N1 u Američkoj ambasadi u Sarajevu.

Samim tim, ona ostaje u Bosni i Hercegovini i radiće kao i do sada sa svim nivoima vlasti, usmjerena na vladavinu zakona, očuvanje Dejtonskog sporazuma i napredak zemlje, rečeno je za N1.

Cormack je na poziciju ambasadorice u BiH došla sa mjesta izvršnog asistenta u Uredu specijalnog izaslanika bivšeg predsjednika Baracka Obame za globalnu koaliciju za borbu protiv ISIL-a.

Američki Senat je imenovanje Cormackove potvrdio u novembru 2014. godine i to jednoglasno.

Podsjetimo, ubrzo nakon je položio zakletvu i postao 45. predsjednik SAD Donald Trump je opozvao sve ambasadore u misijama SAD koje je imenovala administracija bivšeg predsjednika Baracka Obame, bez pripremljenih zamjena. Ova odluka odnosi se na 80 ambasadora postavljenih u zemljama, agencijama ili u specijalnim misijama.

Pojedinci će definitivno biti razočarani ovom informacijom, poput lidera entiteta RS Milorada Dodika i velikohrvatskog propagatora Nine Raspudića – koji se nadao ‘preoravanju’ ambasade SAD-a u Sarajevu.

(MiruhBosne/N1)

Previous Na današnji dan javno je strijeljan Aćif-efendija Hadžiahmetović
Next Nova laboratorija spašava izgorjelu građu Arhiva Bosne i Hercegovine (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Protesti za Dženana Memića: Građani traže istinu

Na poziv porodice nastradalog Dženana Memića, oko 300 građana okupilo se ispred SCC-a u Sarajevu kako bi protestom ponovo pružili podršku roditeljima mladića koji još uvijek tragaju za istinom u slučaju smrti

NAŠI DANI

Na Bjelašnici najtopliji oktobar od početka službenih mjerenja u našoj zemlji

Srednje mjesečne temperature zraka u oktobru 2019. godine bile su na svim analiziranim stanicama znatno iznad višegodišnjeg prosjeka, u odnosu na referentni niz (1961.-1990.) – navodi se u klimatološkoj mjesečnoj

NAŠI DANI

Zločini u Bosni su bili državni posao, počinile su ih oružane snage Srbije, vojska i policija

  Konačna presuda Radovanu Karadžiću u srpskoj javnosti neće proizvesti dugo očekivanu katarzu, a način na koji srpsko društvo šuti na činjenicu da je ratni vođa bosanskih Srba osuđen na