Nekima se neće svidjeti: Maureen Cormack ostaje ambasadorica SAD-a u našoj zemlji

Nekima se neće svidjeti: Maureen Cormack ostaje ambasadorica SAD-a u našoj zemlji

Ambasadorica Maureen Cormack je karijerni diplomata i od nje nije zatražena ostavka, potvrdili su za N1 u Američkoj ambasadi u Sarajevu.

Samim tim, ona ostaje u Bosni i Hercegovini i radiće kao i do sada sa svim nivoima vlasti, usmjerena na vladavinu zakona, očuvanje Dejtonskog sporazuma i napredak zemlje, rečeno je za N1.

Cormack je na poziciju ambasadorice u BiH došla sa mjesta izvršnog asistenta u Uredu specijalnog izaslanika bivšeg predsjednika Baracka Obame za globalnu koaliciju za borbu protiv ISIL-a.

Američki Senat je imenovanje Cormackove potvrdio u novembru 2014. godine i to jednoglasno.

Podsjetimo, ubrzo nakon je položio zakletvu i postao 45. predsjednik SAD Donald Trump je opozvao sve ambasadore u misijama SAD koje je imenovala administracija bivšeg predsjednika Baracka Obame, bez pripremljenih zamjena. Ova odluka odnosi se na 80 ambasadora postavljenih u zemljama, agencijama ili u specijalnim misijama.

Pojedinci će definitivno biti razočarani ovom informacijom, poput lidera entiteta RS Milorada Dodika i velikohrvatskog propagatora Nine Raspudića – koji se nadao ‘preoravanju’ ambasade SAD-a u Sarajevu.

(MiruhBosne/N1)

Previous Na današnji dan javno je strijeljan Aćif-efendija Hadžiahmetović
Next Nova laboratorija spašava izgorjelu građu Arhiva Bosne i Hercegovine (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Crnogorci na stogodišnjicu od srpske okupacije: Nikad više 1918!

  U gradovima širom Crne Gore jutros su osvanuli plakati sa natpisom “Nikad više 1918”. Neimenovani autori, podsjećajući na historijske događaje iz prve polovine prošlog vijeka, sa plakata su poručili

NAŠI DANI

Povodom Dana USK i sjećanja na dr. Ljubijankića istaknuto – ‘Krajina je bastion bosanstva’

  Dan USK, ujedno se obilježava i kao dan pogibije visoke državne delegacije Bosne i Hercegovine, predvođene dr. Irfanom Ljubijankićem, tadašnjim ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. O tim teškim

NAŠI DANI

Pismo predsjedniku Francuske: Pomozite da višegradski zločinac Radomir Šušnjar bude izručen BiH

Predsjednica Udruženja “Žena-žrtva rata” uputila je danas pismo predsjedniku Francuske Francois Hollanduu, koje novinska agencija Patria prenosi u cjelosti. Poštovani Predsjedniče, Dana 13. i 14. juna 1992. godine, u Višegradu,