Nekima se neće svidjeti: Maureen Cormack ostaje ambasadorica SAD-a u našoj zemlji

Nekima se neće svidjeti: Maureen Cormack ostaje ambasadorica SAD-a u našoj zemlji

Ambasadorica Maureen Cormack je karijerni diplomata i od nje nije zatražena ostavka, potvrdili su za N1 u Američkoj ambasadi u Sarajevu.

Samim tim, ona ostaje u Bosni i Hercegovini i radiće kao i do sada sa svim nivoima vlasti, usmjerena na vladavinu zakona, očuvanje Dejtonskog sporazuma i napredak zemlje, rečeno je za N1.

Cormack je na poziciju ambasadorice u BiH došla sa mjesta izvršnog asistenta u Uredu specijalnog izaslanika bivšeg predsjednika Baracka Obame za globalnu koaliciju za borbu protiv ISIL-a.

Američki Senat je imenovanje Cormackove potvrdio u novembru 2014. godine i to jednoglasno.

Podsjetimo, ubrzo nakon je položio zakletvu i postao 45. predsjednik SAD Donald Trump je opozvao sve ambasadore u misijama SAD koje je imenovala administracija bivšeg predsjednika Baracka Obame, bez pripremljenih zamjena. Ova odluka odnosi se na 80 ambasadora postavljenih u zemljama, agencijama ili u specijalnim misijama.

Pojedinci će definitivno biti razočarani ovom informacijom, poput lidera entiteta RS Milorada Dodika i velikohrvatskog propagatora Nine Raspudića – koji se nadao ‘preoravanju’ ambasade SAD-a u Sarajevu.

(MiruhBosne/N1)

Previous Na današnji dan javno je strijeljan Aćif-efendija Hadžiahmetović
Next Nova laboratorija spašava izgorjelu građu Arhiva Bosne i Hercegovine (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Sanela Begić iz Matuzića besplatno pravi zaštitne maske: Ovo je moj doprinos teškoj situaciji

U posljednjih nekoliko sedmica zaštitne maske protiv koronavirusa su postale jako tražene u Bosni i Hercegovini. Uvidjeli su to mnogi privredni subjekti, ali i fizička lica te su krenuli u

NAŠI DANI

Ekskluzivno: Otkriveno ko i koliko plaća Dževada Galijaševića da širi laži o Bošnjacima

  Portal Faktor.ba u posjedu je dokumenta koji konačno zvanično potvrđuje ono što se manje-više godinama zna – da je samoproglašeni “ekspert za borbu protiv terorizma” Dževad Galijašević srpski plaćenik

NAŠI DANI

Nezim Halilović o političarima: Iskreno mole Allaha za još koji mandat, navodno “za dobrobit naroda i Domovine“

Hatib džamije Kralj Fahd Nezim-ef. Halilović je u svojoj hutbi, 26. augusta, ukazao na problem korupcije i indolentnosti političara u našoj domovini prema potrebama naroda, dok u isto vrijeme se