UNSKO SANSKI KANTON – VRATA BOSNE

UNSKO SANSKI KANTON – VRATA BOSNE

Unsko-sanski kanton  je zapadna kapija Bosne i Hercegovine i može  se može pohvaliti  prirodnim bogatstvom i kulturno- historijskim naslijeđem.  Rijeke, čist zrak, zemljište, izvorišta pitke i ljekovite vode, umjerena klima-uslovi su koji pogoduju razvoju privrede, turizma, poljoprivrede.

Uz saradnju i u  produkciji RTV USK Vlada USK uradila je nekoliko promotivnih spotova za potrebe promocije Unsko-sanskog kantona. Spotovi su urađeni na bosanskom i engleskom jeziku.

Dobro došli u:  Bihać, Cazin, Bosansku Krupu, Bosanski Petrovac, Ključ, Sanski Most, Bužim, Veliku Kladušu

Dobro došli u Unsko-sanski kanton…

Previous Vlada FBiH izdvojila 2 mil. maraka za JP Aerodrom Bihać
Next Goražde: Sjećanje na legendarnog komandanta rahmetli Zaima Imamovića

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Donji Bakići: Selo na sedam spomenika

Među 819 spomenika kulture na listi Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH nalaze se 164 nekropole sa stećcima. Rasijane su po cijeloj zemlji. Srednjovjekovni nadgrobni spomenici uglavnom su “preživjeli” daleko od

TURIZAM

Baščaršijska “fantastična petorka“: Zanatlije koje plijene pažnju turista

Baščaršija je biser turističke ponude Sarajeva, a u njenom srcu su strmi Kovači koji imaju svojih pet živih bisera koji su sami po sebi sve veća turistička atrakcija, javlja Anadolu

TURIZAM

Uskoro nova avionska linija iz Sarajeva za SAD

 Uspostavljanje nove međunarodne linije između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, odnosno Sarajeva, bila je tema sastanka predstavnika Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Fudbalskog kluba Sarajevo.