Uskoro nova avionska linija iz Sarajeva za SAD

Uskoro nova avionska linija iz Sarajeva za SAD

 Uspostavljanje nove međunarodne linije između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, odnosno Sarajeva, bila je tema sastanka predstavnika Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Fudbalskog kluba Sarajevo.

To bi značilo jačanje američkog turističkog tržišta i povećanu mogućnost za lakši i masovniji dolazak turista iz tog dijela svijeta.

Prema statističkim podacima Turističke zajednice KS turisti iz SAD-a su među prvih deset, po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Kantonu Sarajevo.

Nakon odlične ljetne sezone, Aerodrom Sarajevo nastavlja intenzivno raditi na uvođenju novih aviokompanija i destinacija, kao i proširenja saradnje sa poslovnim partnerima u svim segmentima poslovanja.

Jačanje saradnje

S tim ciljem, kako su kazali predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice KS Kenan Magoda, generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Alan Bajić i predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo Ismar Mirvić, žele da jačaju saradnju i intenziviraju aktivnosti, među kojima je i uvođenje direktne linije na relaciji SAD-a i BiH.

Značajnu pomoć u cilju razvijanja Sarajeva kao turističke destinacije ponudio je američki biznismen bh. porijekla Ismar Mirvić.

Najavljeno je da će se u narednom periodu intenzivirati zajedničke aktivnosti na ovom, kao i nekim drugim projektima kako bi turiste i korisnike usluga sarajevskog Aerodroma ponovo mogli obradovati sa lijepim vijestima.

Cilj je podržati pozitivan trend razvoja turizma u Bosni i Hercegovini putem širenja mreže letova/destinacija za Sarajevo, a koji je moguće ostvariti samo kroz zajedničku koordinaciju svih aktera, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Previous Mostar: Obilježena godišnjica rušenja Starog mosta
Next Senad Šantić iz Mostara sa svojim radnicima podijelio 50 posto ukupnog profita firme

You might also like

TURIZAM

Bokser iz RH: Jeo sam kod Nusreta, u New Yorku.. ali do hrane u Sarajevu nema! (Video)

Agron Smakići, jedan od najboljih hrvatskih boksera pohvalno je govorio o bosanskoj kuhinji tokom gostovanja u popularnom Podcast Inkubatoru. Ovaj sportista rođen u Zagrebu, s adresom u Hamburgu, oduševljen je

TURIZAM

Najava prvih čarter letova iz Bahreina u Sarajevo

Ambasada Bosne i Hercegovine u Abu Dabiju dostavila je informaciju o tome da u Kraljevini Bahrein već duže vrijeme egzistira i aktivno djeluje bosanskohercegovački centar za trgovinu, kulturnu razmijenu i

TURIZAM

Turističke zajednice KS i TK na jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine predstavlja turističku ponudu na sajmu EMITT u Istanbulu, jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja. Ovogodišnje, 25. po redu izdanje prestižnog