Pečenković osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u sportskom aeromodelarstvu

Pečenković osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u sportskom aeromodelarstvu

Član aeromodelarske reprezentacije BiH Enes Pečenković zauzeo je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u sportskom aeromodelarstvu, koje se održava u Mongoliji.

Pečenković je osvojio srebro u disciplini F1-A, u konkurenciji 76 takmičara iz 33 zemalje, ispred favorizovanih Šveđana, Rusa, Japanaca, Engleza, Amerikanaca i Ukrajinaca, saopćeno je iz Vazduhoplovnog saveza BiH, javlja Fena.

Zlatnu medalju je osvojio Izraelac Eyal Galor, a bronzanu Rumun Szilar Sijjarto.

Sportska disciplina F1-A, bez obzira što se radi o tehničkom sportu, je izrazito naporna jer takmičenje traje sedam sati, a takmičar pretrči i više od 20 kilometara.

(Faktor.ba)

Previous Sonja Biserko: Bez istine nema pomirenja
Next Dan kada je Sarajevo 1993. dobilo Tunel spasa

You might also like

SPORT

Bosanac je danas sudio polufinale SP-a u košarci!

Svjetsko prvenstvo u košarci ušlo je u završnicu, ostalo je još finale koje će se odigrati u nedjelju. Španija je ranije danas u prvom polufinalu nakon produžetaka pobijedila Australiju 95-88,

SPORT

Predsjednik Basaksehira: Višća je simbol kluba, podići ćemo mu statuu

Predsjednik turskog fudbalskog prvoligaša Basaksehira Goksel Gumusag pohvalio je bosanskohercegovačkog reprezentativca i člana ovog kluba Edina Višću, rekavši kako je on svojim trudom i zalaganjem postao jedan od najznačajnih igrača

SPORT

U prvom kolu US Opena Džumhur protiv zemljaka Tomića koji nastupa za Australiju

Na ceremoniji u New Yorku je danas održan žrijeb za US Open koji se igra narednog mjeseca. Žrijebom je odlučeno da se bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sastaje sa Australcem Bernardom Tomićem.