Stiže svjetska elita: Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu

Stiže svjetska elita: Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu

Shares

Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu

Četvrta stanica sezone na Hell's Gateu (SAD) bila je kombinacija divlje zabave na jezeru i vrhunskog cliff divinga, u kojoj je vatrena i bučna publika doprinijela da se odigra jedna od najuzbudljivijih završnica u historiji Svjetskog prvenstva.

Pobjednici u takmičenju žena, Rhiannan Iffland, za petama su do samog kraja bile suparnice Adriana Jimenez i Helena Merten, dok je kod muškaraca u nevjerovatno tijesnoj završnici svega jedanaest bodova dijelilo sedam prvoplasiranih skakača, a Britanac Blake Aldridge izbio na čelo i odnio prvu pobjedu u četiri sezone.

Dok Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstva 2017 ulazi u ‘ciljnu ravninu’, Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu 15. i 16. septembra, na kojem tradicija skokova seže stoljećima unazad. Dvije stanice prije kraja prvenstva, sve je još uvijek otvoreno u borbi za titule.

Gledajte direktan prenos iz Mostara.. Finale takmičenja će biti prenošeno UŽIVO 16. septembra od 14:30h na www.redbullcliffdiving.com i Red Bull TV.

Who will conquer Mostar's 🇧🇦 iconic old bridge? Find out on September 16!

Posted by Red Bull Cliff Diving on Monday, September 4, 2017

Shares
Previous Vodopad koji iz godine u godinu plijeni sve veću pažnju: Kravice ove sezone posjetilo 150.000 turista
Next Lavić: Politički Zagreb se plaši presude Tuđmanovim izvođačima radova u Bosni tokom napada HV i HVO 1992-1994. godine.

You might also like

SPORT

Juniori pobjedom počeli kvalifikacije – 2:0 protiv Francuske

Shares Facebook Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine  danas su u francuskom gradu Romorantin protiv domaće selekcije odigrali meč prvog kola grupe 5 elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mladi Zmajevi

SPORT

Na današnji dan: Nije bio ofsajd!

Shares Facebook Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prije tačno tri godine ispala je sa Mundijala u Brazilu, a ko zna šta bi bilo da Džeki nije sviran ofsajd Na današnji

SPORT

TRI FAKTORA PORAZA : Formacijsko samoubistvo u susretu sa Belgijom

Shares Facebook Možemo, što bi se reklo, odmah u glavu: bila je ovo najlošija utkamica koju je reprezentativna momčad Bosne i Hercegovine odigrala otkad na izborničkoj stolici sjedi Mehmed Baždarević.