Stiže svjetska elita: Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu

Stiže svjetska elita: Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu

Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu

Četvrta stanica sezone na Hell's Gateu (SAD) bila je kombinacija divlje zabave na jezeru i vrhunskog cliff divinga, u kojoj je vatrena i bučna publika doprinijela da se odigra jedna od najuzbudljivijih završnica u historiji Svjetskog prvenstva.

Pobjednici u takmičenju žena, Rhiannan Iffland, za petama su do samog kraja bile suparnice Adriana Jimenez i Helena Merten, dok je kod muškaraca u nevjerovatno tijesnoj završnici svega jedanaest bodova dijelilo sedam prvoplasiranih skakača, a Britanac Blake Aldridge izbio na čelo i odnio prvu pobjedu u četiri sezone.

Dok Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstva 2017 ulazi u ‘ciljnu ravninu’, Mostar i Bosna i Hercegovina će još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice na Starom mostu 15. i 16. septembra, na kojem tradicija skokova seže stoljećima unazad. Dvije stanice prije kraja prvenstva, sve je još uvijek otvoreno u borbi za titule.

Gledajte direktan prenos iz Mostara.. Finale takmičenja će biti prenošeno UŽIVO 16. septembra od 14:30h na www.redbullcliffdiving.com i Red Bull TV.

Who will conquer Mostar's 🇧🇦 iconic old bridge? Find out on September 16!

Posted by Red Bull Cliff Diving on Monday, September 4, 2017

Previous Vodopad koji iz godine u godinu plijeni sve veću pažnju: Kravice ove sezone posjetilo 150.000 turista
Next Lavić: Politički Zagreb se plaši presude Tuđmanovim izvođačima radova u Bosni tokom napada HV i HVO 1992-1994. godine.

You might also like

SPORT

Sani Čampara: Najbolji strijelac juniorskog Eurobasketa; izabran i u najbolju petorku

Košarkaš Real Madrida i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara izabran je u najbolju petorku proteklog evropskog prvenstva za igrače do 18 godina u Slovačkoj, na kojem je bh.

SPORT

Novi lični rekord bacača kugle Mesuda Pezera i prvo mjesto na takmičenju u Estoniji

Mesud Pezer, naš mladi i perspektivni bacač kugle popravio je svoj lični rekord. Pezer je u četvrtak nastupao u Estoniji, osvojio je prvu poziciju i oborio lični rekord sa rezultatom

SPORT

Mesud Pezer oborio rekord Bosne i Hercegovine u bacanju kugle star više od 33 godine

Najbolji bosanskohercegovački bacači kugle Mesud Pezer i Nermin Štitkovac postavili su nove državne rekorde u seniorskoj u juniorskoj konkurenciji. Na Prvenstvu Republike Srpske na Sokocu, Pezer i Štitkovac su nastupili