Džumhur savladao Bašića za finale Kremlin cupa u Moskvi

Džumhur savladao Bašića za finale Kremlin cupa u Moskvi

Odigran je historijski meč bosanskohercegovačkog tenisa, u kojem su, po prvi put, dva naša igrača igrala jedan protiv drugog u polufinalu nekog ATP turnira serije 250.

Desilo se to u Moskvi, na Kremlin kupu, a trijumf je slavio Damir Džumhur, koji je svog sunarodnjaka Mirzu Bašiću pobijedio sa 2:0 u setovima.

U prvom setu, Džumhur je bio dominantniji te iskoristio svoje veće iskustvo sa završnica velikih turnira, slavivši sa ubjedljivih 6:0.

No, Mirza Bašić je mnogo bolje zaigrao u narednom setu koji je protekao, uglavnom, u izjednačenoj borbi, da bi Džumhur bio bolji u tie-breaku (7:6) i tako se plasirao u finale Kremlin Cupa.

Vrijedi naglasiti da je Bašić spasio nekoliko meč-lopti, ali poraz, i pored velikog otpora u drugom setu, ipak nije mogao izbjeći.

 

(SC/MiruhBosne)

Previous Duel Džumhura i Bašića za finale 'Kremlin kupa' u Moskvi
Next Porodica Fetahović čuvar tradicije: Hrasnička vodenica stara više od 200 godina

You might also like

SPORT

Bosna i Hercegovina rutinski protiv Gibraltara (VIDEO)

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na „Bilinom polju“ Gibraltar sa 5:0 u petom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Već u 4′ min. Bosna i Hercegovina dolazi do

SPORT

Pezer prvi na atletskom mitingu u Švedskoj

  U švedskom gradu Ljungby, danas 17. augusta, održan je međunarodni Atletski miting na kojem je učestvovao Mesud Pezer. Naš najbolji bacač kugle je bacio hitac na dužinu od 20,76m.

SPORT

Pudar izborila finale na Evropskom prvenstvu

S vremenom 2:05.57 Lana Pudar plasirala se u finale discipline 200 metara leptir na EP u malim bazenima. Pudar je bila 2. u svojoj grupi a ukupno treća. Finale 200m