Ibrahim Šehić najbolji golman Lige prvaka

Ibrahim Šehić najbolji golman Lige prvaka

Ibrahim Šehić brani sjajno na golu Qarabaga.

Reprezentativac naše zemlje prvo je ime azerbejdžanskog tima, koji je u 3. i 4. kolu grupne faze Lige prvaka priredio najveće iznenađnje. Oba puta remizirali su protiv velikog Atletico Madrida, a najzasluzniji za to je naš Šehić.

On je trenutno najbolji golman Lige prvaka, odnosno golman sa najviše odbrana prema zvaničnoj statistici UEFA-e.

Nekadašnji golman Željezničara i Mersina do sada je sakupio 21 odbranu na četiri utakmice, a to nije uspjelo ni jednom drugo golmanu. Šehić je od deset udaraca u okvir gola, sinoć u Madridu, spasio čak devet pokušaja. U prvoj utakmici protiv Atletica je imao tri uspješne odbrane, protiv Rome u Bakuu je zaustavio sedam pokušaja Vučice, a u prvom kolu kada je gostovao na Stamford Bridgeu imao je dvije uspješne intervencije.

Iza Šehića su ostali Igor Akinfeev (CSKA) sa 20 odbrana, zati Silvio Proto (Olympiacos) sa 19, Alisson Becker (Roma) i Alphonse Areola (PSG) koji su sakupili po 18 odbrana, pišu Sportske.ba.

Previous Domaći brend Natura izvozi za Australiju, Kanadu i SAD
Next Mirza Teletović pomogao izgradnju kuće porodici Škahić iz Srebrenika

You might also like

SPORT

Svjetski kup u Budimpešti – Pudar u finalu, Dračić 11., Avdić 13.

–Lana Pudar se plasirala u finale Svjetskog kupa u Budimpešti, u disciplini 200m delfin. Lana je s vremenom 02:12.42 zauzela prvo mjesto u svojoj grupi i u ukupnom plasmanu treće mjesto.

SPORT

Haris Medunjanin: Spreman sam za povratak u reprezentaciju

Zvanična stranica Fudbalskog saveza Amerike danas je donijela veliki tekst o Harisu Medunjaninu koji ove sezone sjajno igra za Phidaelphia Unione. Njegov klub je drugi u istočnoj konferenciji, uz tri

SPORT

Pobjeda bosanske reprezentacije na početku kvalifikacija za EP

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Zenici izabrani tim Islanda – 3:0. Podmlađena bosanska selekcija golove je postigla u prvom polovremenu preko Krunića (’14’, ’43) te Dedića