Novi Grad Sarajevo: Uz januarsku penziju po 50 KM

Novi Grad Sarajevo: Uz januarsku penziju po 50 KM

Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila je 575.000 konvertibilnih maraka (KM), koje će uplatiti na račun Federalnog zavoda PIO/MIO, kako bi novogradski penzioneri uz januarsku penziju dobili i po dodatnih 50 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovu vrstu pomoći od Općine Novi Grad dobiće oko 11.500 penzionera, a načelnik Semir Efendić istakao da se radi o socijalnom programu podrške penzionerima sa najnižim penzijama, koji se realizuje već treću godinu zaredom.

“Zadovoljan sam da imamo mogućnost iz našeg budžeta izdvojiti jedan tako značajan iznos od skoro 600.000 KM, kako bi svi penzioneri u Novom Gradu, koji imaju minimalnu penziju dobili po 50 KM.

To jeste minimalan iznos, ali nakon što smo to realizovali u prethodne dvije godine, reakcije su bile pozitivne. Izvršenje budžeta općine u 2017. godini bilo je 99 posto, kada su u pitanju prihodi.

Prvi put prihodovna strana budžeta prešla je 40 miliona KM u poslijeratnom periodu u Općini Novi Grad“, rekao je Efendić, te dodao da ga raduje što su u situaciji da pomognu penzionerima, ali da bi bio najsretniji kada bi penzije porasle u ukupnom iznosu kako općina ne bi morala intervenisati na ovakav način.

Previous Michael MacQueen, čovjek koji godinama lovi ratne zločince bosanskih Srba nastanjene u SAD-u
Next Banac: Dodik i Čović, uz podršku Moskve, sve rade na sprečavanju ulaska BiH u EU i NATO

You might also like

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina u brojevima 2019

Godišnja publikacija „Bosna i Hercegovina u brojevima 2019“ Agencije za statistiku BiH U publikaciji su, na jednom mjestu, prezentirani posljednji dostupni statistički podaci o Bosni i Hercegovini kao što su

NAŠI DANI

Preminula srebrenička majka Zejna Suljić – u genocidu joj ubili šest sinova, unučad od 13 i 11 godina

  Zejna Suljić iz Gostilja – Srebrenice, koja je u agresiji na Bosnu i Hercegovinu i genocidu u Srebrenici izgubila šest sinova, snahu i dvoje unučadi, preminula je u 85.

NAŠI DANI

Saudijska Arabija ‘onemogućila turskim timovima da nose transparente za koje se tvrdi da se odnose na Gazu’

Zvaničnici Saudijske Arabije odbili su zahtjev dva turska fudbalska tima da za vrijeme utakmice u Rijadu zakače transparent koji osuđuje rat u Gazi i nose majice sa likom osnivača moderne Turske Mustafe Kemala