Predstavnik Hrvatske na ESC: Najdraže jelo? – nije hrvatsko, bosansko je!

Predstavnik Hrvatske na ESC: Najdraže jelo? – nije hrvatsko, bosansko je!

Marko Purišić, poznat kao Baby Lasagna, hrvatski predstavnik na Eurosongu i jedan od favorita za pobjedu, otkrio je njemu najdraže jelo.

On je gostovao u podcastu koji je objavljen na službenim kanalima Eurosonga. S voditeljom Steveom Holdenom razgovarao je o mačkama, lazanjama i podršci ljudi iz njegovog rodnog grada Umaga.

“U Umagu se žele fotografisati sa mnom, pozdravljaju me, kad odem u pekaru, uvijek mi daju nešto besplatno, u pošti me puštaju preko reda iako to ne prihvaćam jer ne želim biti bezobrazan prema drugim ljudima. Ali sve ima svoje prednosti”, rekao je Marko.

Pitali su ga i koje mu je najdraže hrvatsko jelo iz pekare. “Nije hrvatsko, bosansko je ili tursko, ali burek ili pita sirnica. To je meni najbolje. Jogurt najbolje paše uz to”, rekao je Marko, prenose mediji.

Da li je u pitanju sirnica ili burek, nevažno. Očito da ovaj pjevač voli bosansku pitu. Ako mu je u pekari najbolja, šta bi tek rekao za one spremljene u buregdžinicima, ili još bolje, puno bolje – ukusne pite s puno ljubavi spremljene u bosanskim domaćinstvima.

Previous Predstavljen bosanski prijevod Đulistana i Bustana i izložba rukopisa Sadija Širazija
Next Boris Živković: Stranac sam bio gotovo svugdje, u Leverkusenu, Stuttgartu, Zagrebu, samo ne u mojim Živinicama

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Meksički režiser Franco: Nigdje nisam sreo publiku poput ove u Sarajevu

Meksički režiser, scenarist i producent Michel Franco izjavio je da Sarajevo Film Festival (SFF) od drugih festivala izdvaja odlična publika i to što je iskrena ljubav prema filmu daleko ispred

OTPOR BOSNE

‘Muzej veterana Dobrinje 92-95.’ svjedoči o odbrani Dobrinje, grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine

 “Muzej veterana Dobrinje 92-95.”, koji je zahvaljujući entuzijazmu i trudu Elvedina Puške otvoren 2020. godine, svjedoči o odbrani Dobrinje, grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Inicijator ideje za otvaranje “Muzeja

KULTURA I UMJETNOST

Kera, tvorevina oblikovana maštom i vještinom bosanskih žena

Prozračna, šupljikava, pomalo krhka tvorevina nazvana čipka-kera, proizvod je ljudskih, najčešće ženskih ruku, rađena na našim prostorima, godinama oblikovana maštom i vještinom bosanskih žena. Izrađuje se tankom iglom za ručno