Ljepote Bosne u zimskom periodu: Martin Brod u snježnom ruhu oduševljava posjetioce

Ljepote Bosne u zimskom periodu: Martin Brod u snježnom ruhu oduševljava posjetioce

 

Martin Brod je destinacija koja postaje sve popularnija među domaćim i stranim turistima koje tokom cijele godine privlači prirodnim ljepotama, historijskim nasljeđem, ali i ljubavnom legendom.

Milančev buk (Veliki slap), koji je jedan od martinbrodskih slapova, smatra se najljepšim dijelom sedrenog područja. Njegovu ljepotu u snježnom ruhu zabilježio je fotoreporter Anadolu Agency (AA).

Vodopadi su nastajali u dugom vremenskom periodu zahvaljujući izuzetno čistoj vodi bogatoj mahovinom i algama od kojih nastaju sedrene barijere sa kojih voda pada.

Upravo ovakve predispozicije mogućile su održavanje tradicionalne Unske regate, a sezona raftinga traje od aprila do oktobra.

Martin Brod, kod Bihaća, poznat je širom Evrope i po raftingu.

Previous Izvoz mlijeka iz Bosne i Hercegovine povećan za 12 posto
Next Sektor ljekovitog bilja, šumskih plodova i meda nastavlja sa dobrim rezultatima

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Daljegošta, selo na kraju Bosne, gdje je život dovoljno dobar (Video)

  Daljegošta, posljednje selo u Srebrenici ali i u Bosni i Hercegovini. Smješteno u blizini granice sa Srbijom, na nadmorskoj visini od 700 metara i u kojem žive 22 osobe.

BH RAZGLEDNICA

Mersad Smajić Deda majstor čija umjetnost izrade unskih lađa traje 30 godina

U Bihaću se od davnina njeguje tradicija izrade unskih lađa. Mersad Deda Smajić (74) poznati je bihaćki lađar, koji već tri decenije svoju strast i umjetnost izrade lađa prenosi na

BH RAZGLEDNICA

Stari grad Teočak (FOTO)

  Stručni tim Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona, u srijedu 28. marta 2018. godine je boravio na terenskom rekognosciranju i dokumentovanju prirodno-graditeljske cjeline Stari