Uskoro na bosanskom tržištu novi brand “Green Farm”

Uskoro na bosanskom tržištu novi brand “Green Farm”

 

EURO STIL, kompanija kćerka HIFA OIL, uskoro će u sektoru proizvodnje hrane na tržište plasirati novi brand Green Farm. Radi se o zdravim prehrambenim proizvodima koji će dobrim dijelom biti proizvedeni u saradnji sa domaćim farmerima. 

Brend Green Farm obuhvatit će razvoj kompletnog prehrambenog sektora kompanije. Planirane su u osnovi dvije linije, sjemenke i orašasti proizvodi, te zamrznuti proizvodi – poseban projekat čija realizacija je u pripremnoj fazi.

“Veoma smo ponosni na naš novi brand, i vjerujemo da ćemo ponuditi jedan, prije svega, kvalitetan i zdrav program u segmentu koji je nedostajao tržištu. Izvršena je probna distribucija Green Farm sjemenki bundeve i reakcije su izvanredne, od ukusa preko kvaliteta pa do dopadljivog dizajna”, izjavio je Semir Muratović direktor kompanije EURO STIL.

Green Farm uskoro kreće u masovnu distribuciju, a za početak će biti plasiran u kompletan lanac Hifa benzinskih pumpi. U liniji Green Farm sjemenki i orašastih proizvoda pakovat će se sjemenke suncokreta, kikiriki, čili paprika, kikiriki diet, pistacije, sjemenke bundeve, suho grožđe, pečeni badem, pečeni lješnjak, sušena brusnica, itd.

Sve namirnice su provjerenog porijekla, sa neophodnim standardaniziranim kvalietom. Fokus branda je na zdravlju, kako sjemenki i orašaste linije, tako i zamrznutih proizvoda.

Inače, EURO STIL je nedavno dobio Global G.A.P. certifikat od strane certifikacijske kuće TÜV SÜD, koji se odnosi na proizvodnju hrane na ekološki prihvatljiv način, pri čemu se vodi računa o zaštiti životne sredine. Uz najnoviji ISO 9001:2015 kojeg je također potvrdila njemačka certifikacijska kuća TÜV SÜD, EURO STIL posjeduje i HACCP certifikat za sigurnost hrane.

 

Previous Faris Sitnić, oficir OSBiH koji je pohađao najstariju vojnu akademiju: 'Bila mi je čast predstavljati svoju zemlju'
Next Obilježena godišnjica reintegracije sarajevskih naselja Grbavica, Kovačići i Vraca

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Oboren Guinnessov rekord u pravljenju Begove čorbe

U Sarajevu oboren Guinnessov rekord u pravljenju najvećeg jela od piletine na svijetu. Pobijedila je “begova čorba”, bosanski inat i gurmani – riječi su predsjednika Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine

Ekonomija/Biznis

Bosanska kompanija osvojila prestižnu njemačku nagradu za dizajn

– Član Drvnog klastera “Namještaj i drvo”,  firma “Mobello”, osvojila je prestižnu njemačku nagradu za dizajn, za model zadivljujuće stolice 𝐒𝐚𝐠𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐜𝐡𝐚𝐢𝐫 iz kolekcije UNIQA, saopćeno je danas iz Drvnog

Ekonomija/Biznis

Napustio Minhen i vratio se na svoju zemlju: ‘Bosna je jedna. Nigdje nema ove ljepote’

Samir Grgić iz Rovina kod B. Gradiške pola života je proveo u Minhenu, gdje je imao siguran posao i odličnu zaradu. No ljubav prema poljoprivredi i rodnom kraju su prevagnuli,