Napustio Samsung, odbio sve inostrane ponude i došao u domovinu graditi karijeru

Napustio Samsung, odbio sve inostrane ponude i došao u domovinu graditi karijeru

 

Da sreća nije izvan granica Bosne i Hercegovine potvrđuje priča Senad Cibre koji je ostavio dobro plaćeni posao u Samsungu u Češkoj, odbio sve inostrane ponude i vratio se u BiH, kako bi nastavio graditi karijeru ovdje.

Zaposlenje je pronašao u AS Holdingu na poslovima Internog kontrolora, koji je kako kaže u razgovoru djelovao motivirajuće da donese takvu odluku.

Osvrćući se na poslove prije Samunga, kaže kako je  svoja znanja i vještine najprije sticao i razvijao u kompaniji Mercator BH d.o.o. gdje je obavljao zahtjevne poslove iz oblasti finansija i interne kontrole i kvalitete koje je kasnije nadograđivao u kompaniji Planika obavljajući poslove Internog kontrolora i organizatora prodaje, dok je u kompaniji Pro Eksim ( Astra i Borovo ) koja je najveći maloprodajni lanac obuće u BiH kao Regionalni koordinator prodaje upravljao radom 53 poslovnice na četiri regije i ostvarivao značajne rezultate i pozitivne trendove rasta i razvoja.

IZAZOVI

Nakon deset godina rada u BiH odlučio se karijeru nastaviti graditi u inostranstvu i prihvatio je izazov rada u kompaniji Samsung Slovačkoj gdje je naučio da su efikasnost i efektivnost osnovni standardi poslovanja. Međutim i pored svega, što je dobi u Samsungu, čast je bila prihvatiti ponudu predsjednika Uprave AS Holdinga Rusmira Hrvića , vratiti se u BiH i svojim znanjem i iskustvom pomoći u ostvarivanju poslovnih ciljeva AS Holdinga i jačanju domaće privrede.

“Od ranije sam znao dosta toga o AS Group. Pratio sam razvoj ove izvanrende domaće grupacije i svidio mi se koncept poslovanja, snaga i odlična pozicija na domaćem i inozemnim tržištima. Još tada mi je zvučalo fascinantno da AS Group izvozi svoje brandove u čak 28 zemalja svijeta, da zapošljava nekoliko hiljada ljudi i ostvaruje realizaciju u stotinama miliona KM. Tako da su moja očekivanja ispunjena. Pretpostavljao sam da su pred nama veliki izazovi što u stvari djeluje motivirajuće, jer gradimo jednu novu kompaniju, društvo za upravljanje društvima koja će kreirate snažne mehanizme za implementaciju poslovnih procesa na jedan inovativan način”, kazao je Cibra.

Priča, kako se u svakodnevnom radu trudi da svojim kolegama prenesem znanje i iskustvo koje je sticao i u inostranstvu.

SKROMNOST KAO VRLINA

“To se prije svega odnosi na kreiranje jedne pozitivne radne atmosfere, jačanju timskog rada i permanentnoj edukaciji. S druge strane, i ja učim od kolega ovdje jer kada radite u jednoj ovakvoj kompaniji zaista imate šta naučiti. Dakle, proces je obostran”, pojašnjava Cibra.

I pored svega što je do sada naučio , Cibra kaže da ima još dosta prostora da radi na sebi, usavršava svoje kompetencije, uči od starijih i iskusnijih kolega.

U narednih pet godina sebe vidi na rukovodećoj poziciji na kojoj može napredovati zajedno sa kompanijom a u skladu sa svojim kompetencijama.

Za sebe kaže da je skroman čovjek koji voli druženje i nastoji da svaki slobodan trenutak provede sa svojim sinom, porodicom i prijateljima.

U životu se uvijek pridržavao slijedeće izreke:„Ne idite tamo gdje bi vas put mogao odvesti, idite tamo gdje puta još nema, i ostavite iza sebe trag“.

Svoju formulu uspjeha definisao je mudrom izrekom Abrahama Lincolna : „Uvijek imaj na umu da je tvoja vlastita odlučnost da uspiješ važnija od tuđih“.

 

Izvor: Akta.ba
Previous Izolacijske folije Temaxa BH koriste evropske transportne kompanije
Next Stipendije Federalnog ministarstva dobila 402 studenta povratnika u RS (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bilijar stolovi iz Brčkog pod oznakom “Made in BiH” i na inostranom tržištu

Kompanija Glinac iz Brčkog jedinstvena je u regionu, bavi se proizvodnjom i prodajom bilijara i bilijarske opreme te prodajom i servisom aparata za zabavu. Firma je osnovana 1988. godine iz ljubavi,

Ekonomija/Biznis

Služba za zapošljavanje KS: U 11 mjeseci 2017. putem Službe 18.478 osoba pronašlo zaposlenje

  Direktor JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo Midhat Osmanbegović rekao je u razgovoru za Fenu da je u 11 mjeseci 2017. putem Službe 18.478 osoba pronašlo zaposlenje, dok je oko 24.000

MADE IN BOSNIA-387

Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini povećana za 3,8 posto

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine primilo je k znanju Informaciju Direkcije za ekonomsko planiranje o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar – oktobar 2016. godine, saopćilo je Vijeće ministara BiH.