Predstavnici “Merhameta” uručili pomoć migrantima u Salakovcu

Predstavnici “Merhameta” uručili pomoć migrantima u Salakovcu

 

Delegacija Humanitarne organizacije “Merhamet” posjetila je izbjeglički centar u Salakovcu kod Mostara te uručila pomoć u sredstvima za higijenu i ćebadima za sve migrante i paketima s opremom za bebe, javlja Anadolu Agency (AA). 

Direktor Centra Salakovac Edin Denjo ističe kako je pomoć “Merhameta” izuzetno značajna kao i svaka donacija koja stigne za migrante smještene u ovaj centar.

“‘Merhamet je dostavio osnovne pakete s higijenskim potrepštinama, od deterdženta do peškira, i pakete s opremom za novorođenčad“, kazao je Denjo.

On je naglasio i kako veliki broj građana donosi pomoć za migrante, dok im Crveni križ Grada Mostara osigurava hranu.

Foto: Željko Milićević - Anadolu Agency

“Ujutro dobiju suhi obrok, a za ručak i večeru dobiju topli obrok koji oni donose iz Mostara“, kazao je Denjo navodeći kako se 210 migranata smjestilo u Izbjegličkom centru Salakovac.

Svima njima je, kako je naglasio pružena pomoć, a svaka podrška organizacija poput “Merhameta” je više nego dobrodošla.

S direktorom Centra Salakovac predstavnici „Merhameta“ su razgovarali o potrebama migranata te o modelima kontinuirane pomoći “Merhameta” štićenicima centra.

Previous Znanjem i patriotizmom čuvamo Bosnu i Hercegovinu – poruka sa obilježavanja godišnjice prijema u UN
Next Potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje Vjetroelektrane „Ivan Sedlo – Hadžići“

You might also like

NAŠI DANI

Novalić: Uputili smo na usvajanje prijedlog budžeta, najvećeg u historiji

 U Parlament Federacije Bosne i Hercegovine uputili smo na usvajanje Prijedlog budžeta za ovu godinu, najvećeg u historiji, 5.597.618.777 KM, poručio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić. – Ponosan sam

BAŠTINA

Diže se Arnaudija, posljednja neobnovljena banjalučka džamija

Danas se postavlja kamen temeljac umanjene i ‘mlađe sestre’ grandiozne Ferhadije; obje su džamije uništene istog dana. Iako nisu bile na borbenim linijama, sve banjalučke džamije uništene su tokom posljednjeg rata u

NAŠI DANI

Prošetali gradom: Plemenite životinje u centru Sarajeva

Dva divlja konja sišla su sa okolnih brda i iskoristili situaciju pa „prošetali“ gradom. Snimljeni su na Skenderiji i nisu se sklanjali sa glavne saobraćajnice. Kako je i saobraćaj reduciran,