Predstavnici “Merhameta” uručili pomoć migrantima u Salakovcu

Predstavnici “Merhameta” uručili pomoć migrantima u Salakovcu

 

Delegacija Humanitarne organizacije “Merhamet” posjetila je izbjeglički centar u Salakovcu kod Mostara te uručila pomoć u sredstvima za higijenu i ćebadima za sve migrante i paketima s opremom za bebe, javlja Anadolu Agency (AA). 

Direktor Centra Salakovac Edin Denjo ističe kako je pomoć “Merhameta” izuzetno značajna kao i svaka donacija koja stigne za migrante smještene u ovaj centar.

“‘Merhamet je dostavio osnovne pakete s higijenskim potrepštinama, od deterdženta do peškira, i pakete s opremom za novorođenčad“, kazao je Denjo.

On je naglasio i kako veliki broj građana donosi pomoć za migrante, dok im Crveni križ Grada Mostara osigurava hranu.

Foto: Željko Milićević - Anadolu Agency

“Ujutro dobiju suhi obrok, a za ručak i večeru dobiju topli obrok koji oni donose iz Mostara“, kazao je Denjo navodeći kako se 210 migranata smjestilo u Izbjegličkom centru Salakovac.

Svima njima je, kako je naglasio pružena pomoć, a svaka podrška organizacija poput “Merhameta” je više nego dobrodošla.

S direktorom Centra Salakovac predstavnici „Merhameta“ su razgovarali o potrebama migranata te o modelima kontinuirane pomoći “Merhameta” štićenicima centra.

Previous Znanjem i patriotizmom čuvamo Bosnu i Hercegovinu – poruka sa obilježavanja godišnjice prijema u UN
Next Potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje Vjetroelektrane „Ivan Sedlo – Hadžići“

You might also like

NAŠI DANI

Lagumdžija: Očigledno postoje oni koji se plaše mog povratka

  On je uvijek bio, a nije krio, čovjek koji je bio malo više Bošnjak, musliman od mene. I ja sam Bošnjak, musliman, ali nisam kao Bakir. Ovo je komentar

NAŠI DANI

Bosnalijek počeo izvoz na tržište Njemačke

Bosnalijek je započeo izvoz proizvoda na tržište Njemačke zahvaljujući poslovnoj saradnji sa čuvenim njemačkim imunologom dr. Hellmutom Münchom i njegovom kompanijom Innova Vital GmbH. Ovaj vrijedni ugovor predstavlja saradnju baziranu na ugovornoj proizvodnji brenda

NAŠI DANI

Apel organizacija za zaštitu prava djece u Bosni i Hercegovini: Vratimo svu djecu u škole

Grupa organizacija za zaštitu prava djece u Bosni i Hercegovini, koju čine Save the Children, World Vision BiH, SOS Dječija sela, Hope and Homes for Children i Mreža Snažniji glas