Aliću zlato, Pezeru bronza na Mediteranskim igrama

Aliću zlato, Pezeru bronza na Mediteranskim igrama

 

Bosanskohercegovački atletičar Hamza Alić osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na Mediteranskim igrama u Tarragoni.

Alić je kuglu bacio na dužinu 20,43 m.

Još jedan bosanski bacač kugle došao je do medalje. Mesud Pezer zauzeo je treće mjesto bacivši kuglu na dužinu od 19,82 m.

„Sretan sam što će se na pobjedničkom podijumu naći dvojica Bosanaca, vjerujem da će ovoga ljeta biti još medalja kojima ću zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije obradovati sve Bosance i Hercegovce“ – istakao je Pezer.

Previous Birokratska tvrđava opasana bodljikavom žicom
Next Prije 20 godina u promet je puštena bosanska/konvertibilna marka

You might also like

SPORT

Šuman: Imamo veliku motivaciju da prvi put izborimo nastup na EP-u

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Skenderiji protiv selekcije Španije i tri dana kasnije protiv Austrije u Beču igra posljednja dva susreta u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2018.

SPORT

Džanan Musa: BiH je jedna veličanstvena zemlja

Najbolji kadet Evrope, Džanan Musa, za nekoliko dana napunit će 17 godina, a iza sebe već ima zapažene nastupe u ABA ligi i najprestižnijem košarkaškom takmičenju Starog kontinenta – Euroligi.

SPORT

Peticija za povratak Veleža pod Bijeli brijeg

Peticija će poput štafete obići sve kontinente  – “Crvena noć” traži povratak Veleža u svoj dom pod Bijelim brijegom! U gradu Louisville-u u američkoj državi Kentucky, 04. aprila ove godine