U Bihaću ‘Performans 8372’ – maratonci, biciklisti, planinari kreću u Srebrenicu

U Bihaću ‘Performans 8372’ – maratonci, biciklisti, planinari kreću u Srebrenicu

 

Građani Bihaća će sutra u 19.30 sati, četvrtu godinu zaredom na Gradskom stadionu izvesti “Performans 8372”, u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Organizatori Performansa su Planinarsko društvo “Horizont” i Ženska edukativna organizacija “Iskre”.

– Učestvovat će brojni građani, uključujući maratonce, bicikliste, motoriste i planinare, koji i ove godine  idu u Srebrenicu.  Bit će posebno emotivno, s obzirom da nam ovaj put dolaze majke i djeca Srebrenice. Inače, “Performans 8372” već u subotu ćemo izvesti i u Tuzli – rekao je Elvir Muslić, predsjednik Planinarskog društva “Horizont”.

Članice organizacije “Iskre” će formirati i “Srebrenički cvijet”, a nakon performansa, na Gradskom trgu planirane su promocija knjige, poeme, kao i izložba slika iz Srebrenice.

Na tradicionalni pohod od Bihaća ka Srebrenici, prvi u nedjelju ujutro kreću maratonci, koji će trčati dionicu od 482 kilometra.

Previous Vratio se u zemlju porijekla i pokrenuo proizvodnju: Iz zeničke radionice u Audijeve i Mercedesove fabrike širom svijeta
Next Westerman: Srebrenica je bila živa srednjovjekovna slika pakla

You might also like

NAŠI DANI

U Karauli kod Živinica obilježena 26. godišnjica masakra nad djecom

Godišnjica još jednog od krvavih datuma u novijoj historiji Bosne i Hercegovine, a koja se vezuje za posljednji rat obilježena je danas u Živinicama, javlja federalna.ba. Tačno prije 26 godina,

NAŠI DANI

Ambasada Države Palestine poziva međunarodnu zajednicu da zaštiti palestinsko stanovništvo

Ambasada Države Palestine u Bosni i Hercegovini oglasila se danas saopćenjem za javnost povodom tragičnih dešavanja u gradu i kampu Jeninu, pozivajući međunarodnu zajednicu da se ogradi od dvostrukih standarda

NAŠI DANI

Kartel Tito i Dino: Prepiske koje se odnose na Konakovića bosanskim sigurnosnim agencijama dostavljene su iz EUROPOL-a

Ministar vanjskih poslova i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković pominje se u prepiskama Dženisa Kadrića, tjelohranitelja Edina Gačanina Tita, koji je u srijedu ujutro uhapšen u Sarajevu, saznaje Istraga.ba.