EK odobrila gradnju Pelješkog mosta na osnovu lažne dokumentacije

EK odobrila gradnju Pelješkog mosta na osnovu lažne dokumentacije

 

U Stonu je potpisan Zapisnik o uvođenju kineskog konzorcija u gradnju Pelješkog mosta.

Izvođač radova preuzeo je svu potrebnu dokumentaciju od predstavnika Hrvatskih cesta, što je i službeno označilo da ugovor o gradnji počinje teći. Početak radova očekuje se najesen i trajat će tri godine. Most će biti dug 2,4 kilometra sa četiri prometne trake i omogućit će povezivanje krajnjeg juga Hrvatske, odnosno Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom zemlje.

Gost u studiju AJB je arhitekta Nešad Alikadić, predsjednik Pomorskog društva “Jadransko more” i stručnjak za pomorski saobraćaj.

Previous Na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu 266 filmova (VIDEO)
Next Pionirski koraci Lejle Karović-Kersting na zapuštenim podrinjskim poljima

You might also like

NAŠI DANI

‘Osmorka’ i kod Dodika pred vratima

Nakon što je predsjednik RS-a održao press konferenciju u Administrativnom centru entitetske Vlade, na izlazu su novinari zatekli i predsjednika SDP-a Nermina Nikšića i potpredsjednika te stranke Vojina Mijatovića… -Iako

NAŠI DANI

Udruženje ,,Grom u njedrima Igmana” kao simbol sjećanja na Čedomira Domuza

Na području Kantona Sarajevo počelo je s radom Udruženje za zaštitu i očuvanje lika i djela Čedomira Domuza “Grom u njedrima Igmana” kao dobrovoljna, vanstranačka, nevladina, neprofitna i nereligijska organizacija.

NAŠI DANI

Masakr u Gazi: Ubijene 104 osobe u izraelskom napadu dok su čekali hranu

Ismail al-Ghoul izvještava iz Gaze Nalazim se u bolnici al-Shifa, a ulaz i hodnici prepuni su žrtava prethodnog napada na okupljene ljude koji su čekali dostavu pomoći. Medicinsko osoblje bespomoćno