Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi rekordan broj opsluženih putnika – u julu 160.000

Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi rekordan broj opsluženih putnika – u julu 160.000

 

U julu je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo opsluženo ukupno 159.380 putnika, što predstavlja povećanje za 14% u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Bitno je istaći da je ovim oboren rekord po pitanju broja opsluženih putnika u jednom mjesecu, najviše u povijesti aerodroma.

Broj obavljenih aviooperacija u mjesecu julu je 1.573 što je za 11% više u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

U periodu od 01. 01. do 31. 07. 2018. godine, opsluženo je ukupno 589.522 putnika, što je za 13% više u odnosu na isti period prethodne godine. Broj aviooperacija je 7.735 što je za 6% više u odnosu na isti period prethodne godine.

U kontekstu činjenice da su praktično dostignuti postojeći kapaciteti terminalne zgrade, bitno je napomenuti da su ovi impozantni rezultati postignuti zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika Aerodroma Sarajevo.

U ovom trenutku 17 redovnih aviokompanija operira na Međunarodnom aerodromu Sarajevo i određeni broj čarter kompanija koje obavljaju letove u toku ljetne sezone.

Previous Sarajevo - 50 hiljada registrovanih turista u prvih 10 dana augusta! SFF dovodi nove goste i dobit
Next Nacionalni spomenici: Kuća Mare Popović u Gračanici

You might also like

Ekonomija/Biznis

Održan 6. Forum službi zapošljavanja: Podržano pokretanje više od 100 biznisa

  U organizaciji Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine i Projekta zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švicarske, u ponedjeljak u Sarajevu je održan 6. Forum službi zapošljavanja.

Ekonomija/Biznis

Bh. kompanija Euro-Asfalt partner na projektu vrijednom 29 miliona KM u Sloveniji

Ugovor vrijedan skoro 29 miliona maraka između Direkcije za infrastrukturu Republike Slovenije i kompanija-partnera na projektu Euro-Asfalt i Kolektor CPG Slovenija potpisan je danas na Željezničkoj postaji Divača u Sloveniji,

Ekonomija/Biznis

Tešanj četvrti, a Kakanj sedmi najbolji u Evropi za investiranje

Tri bosanskohercegovačka grada našla su se na listi svjetski poznatog časopisa kao najboljih evropskih mikrogradova i regija budućnosti pogodnih za investiranje. Pored Bosanske Gradiške, tu su dva grada iz Zeničko-dobojskog