Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Pobjednici Gary Hunt i Adriana Jimenez

Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Pobjednici Gary Hunt i Adriana Jimenez

 

Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru nakon vratolomnih skokova sa Starog mosta u Neretvu danas su Britanac Gary Hunti Meksikanka Adriana Jimenez (MEX).

Akrobatskim skokovima sa Starog mosta s visine od 27 metara među 14 muškaraca šampionsku titulu u Mostau po drugi put je osvojio Britanac Gary Hunti, a drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik Michael Navratil dok se za treće mjesto izborio Catalin Preda (ROU).

U tijesnoj utrci među 7 najboljih skakačica svijeta titulu najbolje spektakularnim skokom od 21 metra sa Starog mosta osvojila je Adriana Jimenez (MEX), a drugo mjesto Rhiannan Iffland (AUS) dok se za treće mjesto izborila Jessica Macaulay (UK).

Ovogodišnje prvenstvo je deseto jubilarno po redu i najveće dosad, a najbolji svjetski skakači skokovima s UNESCO-ovog spomenika odredili su svoj put do posljednjeg takmičenja za šampionsku titulu svijeta u Polignano a Mare na jugu Italije 23. septembra ove godine.

Spektakl u finalnom takmičenja najboljih svjetskih skakača na Starom mostu, koji Mostar i Bosnu i Hercegovinu stavlja u centar svjetske javnosti, počelo je u 12 sati, a pratilo ga je uživo na hiljade ljudi, te putem medija nemjerljivo veći auditorij.

 

Previous Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine bolji od Švicarske!
Next Liga nacija: Pobjeda Bosne i Hercegovine u Belfastu

You might also like

SPORT

Bosanski ugostitelj časti crnogorske navijače

Ovo je priča o tome kako je ‘burek sa sirom’ spojio dobre ljude u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Navijači Crne Gore, njih oko 400 koji stižu u petak

NAŠI DANI

Proljetna akcija čišćenja obale jezera Modrac

Narednog vikenda, povodom Dana planete Zemlje, na obalama jezera Modrac biće organizovana velika akcija čišćenja ovog područja u kojoj će učestvovati nekoliko stotina volontera. Komunalna preduzeća su već na terenu

SPORT

Tuka pred Svjetsko prvenstvo: Pokazao sam da sam spreman i za brze trke

Najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuku u narednim danima očekuju novi izazovi. U petak, 27. septembra, u Dohi počinje Svjetsko prvenstvo u atletici, koje će trajati do 6. oktobra. Za bosanskohercegovačkog