Mostar – Obilježena 26. godišnjica formiranja 4. Korpusa ARBiH (Video)

Mostar – Obilježena 26. godišnjica formiranja 4. Korpusa ARBiH (Video)

 

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mostarskim Šehitlucima, obilježena je 26. godišnjica formiranja IV korpusa Armije Bosne i Hercegovine, koji je tokom agresije na našu državu djelovao na području Hercegovine te u više oslobodilačkih akcija na području cijele Bosne i Hercegovine.

Obilježavanju su prisustvovali članovi porodica šehida i poginulih boraca, pripadnici Četvrtog Korpusa, predstavnici iz političkog života te građani Mostara.

Video City TV:

Previous Žarko Korać: Brnabić je politički diletant. Srbija brutalno iskrivljuje očiglednu istinu o genocidu
Next Palestinac Ghassan Husni, ljekar iz Tuzle u humanitarnoj misiji širom svijeta

You might also like

NAŠI DANI

Majski dani otpora u Banovićima: Obilježena godišnjica formiranje Mješovite manevarske jedinice

  Povodom Majskih dana otpora, u Banovićima je obilježen 22.april, Dan formiranja Mješovite manevarske jedinice. Ovu jedinicu činili su dobrovoljci iz: Banovića, Živinica i Lukavca.

OTPOR BOSNE

ČELIĆ – Bedem Bosne na kojem je u jesen ‘92. zaustavljen srbijanski agresor predvođen Arkanom

‘Arkan je krenuo kroz Bijeljinu, Zvornik i Brčko ubijajući civile, ali ovdje smo mu pokazali snagu odbrane bosanske. Pokazali smo mu kako je kad udari vojnik na vojnika.’ Iz teksta

NAŠI DANI

Kosovo dobilo svoju vojsku

  Apsolutnom većinom glasova Skupština Kosova usvojila je danas paket zakona i završila transformciju Kosovskih bezbjednosnih snaga u Vojsku Kosova. Glasanju nisu prisustvovali srpski poslanici – prenosi AA. Poslanici Skupštine