Uspješna godina za našu džudistkinju: Cerić osvojila bronzu i na Mastersu u Kini

Uspješna godina za našu džudistkinju: Cerić osvojila bronzu i na Mastersu u Kini

 

Najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju na elitnom Masters turniru u kineskom Guangzghou.

Na turniru je nastupilo po 16 najboljih takmičara i takmičarki sa svjetske rang-liste u svakoj težinskoj kategoriji.

Ovo je zasigurno još jedna sezona iz snova za našu sportsku heroinu. To je njena treća medalja s ovog najprestižnijeg takmičenja. U ovoj godini još je osvojila srebro na Evropskom i bronzu na Svjetskom prvenstvu te prvo mjesto na grend slem turniru.

– U Džudo savezu Bosne i Hercegovine ponosni su na njene uspjehe, u prvom redu selektor Branislav Crnogorac, Arijana Jaha i svi treneri koji učestvuju u kreiranju vrhunskog sportskog stvaralaštva. Džudo sport u Bosni i Hercegovini i u ovoj sezoni potvrdio je epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u BiH, a naša heroina Larisa Cerić, također, ovjerila je epitet najbolje sportašice ikada u Bosni i Hercegovini – saopćeno je Džudo saveza Bosne i Hercegovine.

Previous Biznismen, povratnik iz Švedske: Najbolji potez u životu! Vratio sam se u najljepšu zemlju na svijetu
Next Dražen Petrović, teniser iz Prnjavora među najboljim u Evropi

You might also like

SPORT

Spektakl u meču sa Grcima: Svakom navijaču na ”Bilinom polju” zastavica Bosne i Hercegovine

Iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) saopštili su danas da će u sutrašnjoj utakmici protiv Grčke biti poduzete pojačane sigurnosne mjere, te da navijači na stadion ”Bilino polje”

SPORT

Poraz košarkaša Bosne i Hercegovine od Francuske

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Francuske sa 81:68 u utrakmici četvrtog kola B-grupe Evropskog prvenstva. Francuzi su se tako revanširali reprezentaciji BiH za poraz od prije desetak

SPORT

Pezer izborio plasman u sutrašnje finale u bacanju kugle na EP-u u Istanbulu

U periodu od 2. do 5. marta u Istanbulu se održava Evropsko atletsko prvenstvo. Na današnjem programu su bile polufinalne kvalifikacije u disciplini bacanje kugle u kojima je nastupao predstavnik