Općina Prozor-Rama odbila proglasiti Komšića personom non grata

Općina Prozor-Rama odbila proglasiti Komšića personom non grata

 

Općinski načelnik Prozora/Rame Jozo Ivančević odbio je zahtjev HDZ BiH da se hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića proglasi nepoželjnom osobom i u toj sredini, a u petak je za sarajevsko “Oslobođenje” izjavio kako ne želi učestvovati u kampanji čiji je jedini cilj prikriti sve promašaje za koje je, po njegovim riječima, odgovoran čelnik HDZ BiH Dragan Čović i politika koju je on vodio.

“Draganu Čoviću su kandidatura i izbor Željka Komšića došli kao glavni prekrivač svih teških promašaja, nedosljednosti i neispunjenih obećanja“, kazao je Ivančević, koji je član HDZ 1990.

„Mi smo se davno usprotivili Čovićevom jednoumlju i demokratski pokazujemo svoje stajalište. Ovo pokazivanje našeg stajališta ne mora biti odmah put u raskol, nego razvoj demokratije unutar stranke, ali i u cijeloj zajednici. Ako i dođe do raskola, to je upravo ostvarivanje cilja Dragana Čovića koji pokušava uništiti opoziciju među Hrvatima BiH. Mi u Prozor-Rami ne planiramo mijenjati mišljenja i stajališta iskazana prilikom osnivanja HDZ-a 1990″, kazao je Ivančević.

Sam Komšić je izjavio kako se ne uzrujava posebno zbog toga što su ga u većinskim hrvatskim sredinama proglasili za nepoželjnu osobu.

“Institut persone non grata, koji su za mene uvele HDZ-ove općine, meni je smiješan. Ne trebaju oni meni, njima sam ja potrebniji. Krećem se u Sarajevu, ali i u općinama u srednjoj Bosni i tamo se animozitet među običnim ljudima ne osjeti, to nam servira politika”, izjavio je Komšić prilikom gostovanja u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 ranije ovog mjeseca.

 

Izvor: Agencije

Previous Dijelovi Sarajeva koje ne biste prepoznali danas
Next Elma i Nedim, mladi i vrijedni: Studiraju i posluju u glavnom gradu

You might also like

NAŠI DANI

Džemat na Breki: U džamiji se griju i spremaju ispite

U ovim hladnim danima prelijepa džamija Pačadži hadži Mustafe Nesuha u sarajevskom naselju Stara Breka otvorila je svoja vrata svima koji nemaju gdje da se ugriju. Da dođu pod njeno

NAŠI DANI

Stotine ruža pušteno niz Drinu povodom godišnjice zločina nad Bošnjacima u Foči

U organizaciji Udruženja žrtava rata “Foča 92 – 95” i Fondacije “PRAVDA”, a uz podršku cjelokupne Bošnjačke zajednice Foče, u ovom gradu se obilježava Dan sjećanja na sve fočanske šehide,

NAŠI DANI

Ulica “Srebrenica” u francuskoj metropoli

Grad Pariz je jednoj ulici u svom 20-om arondismanu dao to ime u znak sjećanja na “žrtve genocida u Srebrenici, koji je počinila Vojska Republike Srpske u julu 1995 kad