Edin Puhalo, nokautom protiv Kurzawe, do naslova prvaka Evrope

Edin Puhalo, nokautom protiv Kurzawe, do naslova prvaka Evrope

 

Bosanskohercegovčki profesionalni bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, sinoć je prekidom u trećoj rundi u Frankfurtu savladao Nijemca Kai Kurzawu i postao šampion Evrope u WBO verziji.

Puki je iskusnog Nijemca na pod poslao već u prvoj rundi, ali se Kurzawa uspio oporaviti te u nastavku borbe uzvratiti bh. šampionu i poslati ga na pod. Međutim, u trećoj rundi, nakon nekoliko žestokih razmjena, Puki je još jednom nokautirao Kurzawu te je sudija prekinuo meč.

Za Edina Puhala ovo je ujedno i 17. pobjeda iz isto toliko mečeva, te 16. nokaut koji mu je ujedno donio i titulu prvaka Evrope u WBO verziji, te status izazivača za prvaka svijeta.

“Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Meč je bio žestok od početka do kraja. Pao je u prvoj rundi, a onda mi je istom mjerom uzvratio u drugoj. Ipak, s obzirom na to da sam bio sjajno fizički pripremljen, uspio sam se vratiti u meč i preokrenuti ga u svoju korist. Treća runda je bila žestoka, ali sam krenuo odlučnije u napad i jednostavno demonstrirao silu. Kurzawa je veliki borac i veliki šampion, te sam stvarno sretan i prezadovoljan da sam ga uspio pobijediti i to nokautom”, prvi su utisci bh. šampiona poslije borbe u Frankfurtu.

Puhalo će na narednoj bokserskoj ranking listi ubilježiti i ranking karijere i bit će ubjedljivo najbolji u jugoistočnoj Evropi pa i šire.

 

Previous 69. Berlinale: Nagrada filmu "Šavovi", scenaristkinje Elme Tataragić
Next Behram-efendijina džamija među najstarijim na području Banjaluke

You might also like

SPORT

Bosna na prvom mjestu! Nijemci iznenađeni – fudbaler Kelna odabrao domovinu svojih roditelja

Ovo je iznenađenje: profesionalac Kelna Denis Huseinbašić (22) odlučio se protiv moguće budućnosti igranja za DFB (Njemački fudbalski savez) i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Savez na svojoj početnoj stranici

RIJEČ

Bosnić o razlozima za ostavku: Izbacivanje Pašalića sa spiska vrhunac je grubog miješanja u moj izbor igrača

Početkom sedmice sportsku javnost u Bosni i Hercegovini šokirala je vijest da je Vedran Bosnić podnio ostavku na poziciju selektora košarkaške “A“ reprezentacije BiH i to svega dvadesetak dana uoči

SPORT

Bosanski dijamant nakon gola Italiji: Ponosno nosim ovaj dres i uvijek ću dati maksimum

Edin Džeko zabio je još jedan gol za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Džeko je postigao pogodak u remiju protiv Italije u Firenci (1:1), a nakon meča je kapiten Bosne i