Nermin se bavi razvojem web i mobilnih aplikacija: Može se zaraditi prosječna berlinska plata

Nermin se bavi razvojem web i mobilnih aplikacija: Može se zaraditi prosječna berlinska plata

 

Nermin Šehić sedam godina bavi se razvojem web i mobilnih aplikacija. Radi za strane kompanije, najčešće iz Njemačke, jer je profitabilnije.

Domaće kompanije, kaže, uglavnom nude lokalne projekte i nemaju velike budžete. Iako je mogao otići u inostranstvo, odlučio je ostati, jer je stekao iskustvo da može birati klijente.

Tvrdi, ukoliko ste uporni može se zaraditi i jedna prosječna berlinska plata.

Objašnjava da je jedan od razloga ostanka ekonomska logika, s obzirom na životni standard u Bosni i Hercegovini, a drugi je patriotski stav da, ukoliko bi svi otišli – ko će ostati da mijenja neke stvari.

– Odlaskom u Njemačku vaš život se neće magično popraviti niti će drastično biti bolje, vremenom će i tamo naići problemi s kojima se morate suočiti.

Dakle, samo je pitanje perspektive – dodaje Šehić komentarišući temu života vani, odnosno u Bosni..

 

(FTV/MiruhBosne)
Previous Slatko carstvo koje se uzdiže iz Dervente
Next Stanivuković: 'Borci su stvorili Republiku srpsku 9. januara koji je naš dan, koji je nesporan'

You might also like

ŽIVOT

Iz Australije u Bosnu: Ovdje je bolje! (VIDEO)

Benjamin Tweedie preselio je iz Australije u Bosnu i Hercegovinu. Najljepši grad za život mu je Banja Luka. Svoja iskustva ispričao je za Dnevnick.

ŽIVOT

Korali, školjke i šorvani na Lukomiru

U noćima lukomirskim, zvijezde se ogledaju u bjelini njegova kama stećka…, i tako zajedno pamte, čuvaju od zaborava ono birvaktile… luku mira praiskona. Piše: Smaragda Klino Muška je ime za žensko

ŽIVOT

Miroslav iz Bijeljine spašavao je unesrećene u Turskoj, sada želi pomoći palestinskom narodu

Miroslav Mića Vujanović živi u Bijeljini. No, njegova humanost i hrabrost vodi ga gdje god je potrebno. Umjesto da odmara, svoje godišnje odmore čuva za humane misije. Nakon boravka u