Uspjeh Procasse: Prva PLC hidraulična presa proizvedena u Jelahu

Uspjeh Procasse: Prva PLC hidraulična presa proizvedena u Jelahu

Procassa iz Jelaha isporučuje prvu automatsku mašinu njemačkoj kompaniji Rackers GmbH & Co.KG.

Osnivač kompanije Procassa Mehmed Husaković za poslovni portal Akta.ba je pojasnio kako se radi o PLC hidrauličnoj presi, dužine 4.850 mm radne površine, rađenoj prema zahtjevima klijenta sa kojim je u decembru prošle godine potpisan ugovor o proizvodnji i isporuci mašine.

“U izradi mašine učestvovalo je 15 radnika, od čega je čak sedam inženjera elektro i mašinske struke”, kazao je Husaković, te napomenuo kako su predstavnici firme Rackers GmbH & Co.KG koji su prošle sedmice dolazili u kontrolu zadovoljni odrađenim poslom, kao i načinom funkcionisanja mašine od njene statike, automatizacije, hidraulike do konstrukcije.

Mašina je dobila i euro 1, a tokom njene izrade vodilo se računa da u sebi ima što više ugrađenih evropskih komponenti.

Kompanija Rackers GmbH & Co.KG je pored ove mašine naručila i CNC glodalicu koja bi trebala biti isporučena nešto kasnije, odnosno u  augustu.

Husaković, kaže kako nastavljaju dalje. Ne plaše se konkurencije, posla ima za sve, jer je proizvodnja na evropskom i svjetskom tržištu nemoguća bez ovakvih mašina.

Inače, ova kompanija proizvela je prošle godine prvu CNC plazmu.

“Mašina dobro funkcioniše, isjekla je na stotine tona čelika. U upotrebi je svaki dan od 8 do 17 sati i još nije bilo kvarova”, rekao je Husaković.

Rad kompanije prepoznale su i podržale obrazovne institucije iz Sarajeva i Banjaluke. Naime, nedavno su profesori i studenti sa mašinskih fakulteta posjetili Procassu.

Dogovorena je saradnja sa oba falulteta, koji će u savjetodavnom dijelu pomoći pri izradi samih mašina.

Previous Manifestacija "Večer Bosne i Hercegovine" organizovana u Dubaiju
Next Pet slika i jedan prsten su od njega ostali. I jedan privjesak, koji uvijek nosim sa sobom. Ugravirano "Volim te"

You might also like

Ekonomija/Biznis

Na “Cazinskom sajmu” preko stotinu izlagača, domaća hrana, vožnja fijakerom

Danas je svečano otvorena 18. Kantonalna izložba stočarstva „Cazinski sajam“ i trajat će naredna tri dana, piše cazin.net. Na Trgu Zlatnih ljiljana u okviru ove tradicionalne manifestacije predstavit će se

Ekonomija/Biznis

Tuzlanska so plasirana na tržište Katara

  Jedan od najpoznatijih regionalnih brendova ”Tuzlanska so”, uspješno je plasiran na tržište Katara. Izvoz je realiziran pod vlastitim brendom u prepoznatljivom pakovanju sa adaptacijama specijalno rađenim za tržište Katara

MADE IN BOSNIA-387

Municija iz Konjica širom svijeta: Od Turske, Saudijske Arabije do SAD-a

Privredno društvo “Igman” iz Konjica obilježava 65 godina postojanja ili, kako predstavnici preduzeća kažu, 65 godina privrednog uspjeha. Specifična vrsta proizvodnje prepoznata je na svjetskom tržištu, pa tako konjički privredni