Brčko: Studen Grupa predstavila poslovnu inicijativu vrijednu 500 miliona maraka

Brčko: Studen Grupa predstavila poslovnu inicijativu vrijednu 500 miliona maraka

Najveći investitor u prehrambenoj industriji Bosne i Hercegovine i najveći strani investitor u Brčko distriktu – BiH Studen Grupa predstavila je u ponedjeljak poslovnu inicijativu u vrijednosti od 500 miliona maraka koja će omogućiti potpuni rast i razvoj poslovnog ambijenta u Brčkom i kvalitet života građana Distrikta, ali i cijele regije.

Na prezentaciji naziva “Poslovna inicijativa za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH” Studen Grupa predstavila je potencijale i prostor za vraćanje Brčko distrikta na kartu atraktivnih poslovnih lokacija s bogatim sadržajem, priopćeno je iz Studen Grupe.

“Ovako značajna poslovna inicijativa, koja predviđa više od 4.000 radnih mjesta i ulaganje od 500 miliona maraka moguća je samo uz međusobnu podršku i saradnju s nadležnim institucijama, koja je na kraju i ključna za ovakve projekte. Investicijska privlačnost neizostavno se svodi na jednostavnu i efikasnu saradnju stranih i domaćih investitora s funkcionalnim sistemom i stabilnim okruženjem koje omogućava brzu realizaciju poslova”, kazao je predsjednik Uprave Studen Grupe Ilija Studen.

Na prezentaciji su predstavljeni načini kako visokokvalitetni proizvodi i usluge mogu naći svoje mjesto u potencijalu koje Brčko distrikt posjeduje, a obuhvaćeni su poslovni planovi u području turizma, poljoprivredne proizvodnje, zabave, infrastrukture te procesne industrije i logistike.

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić i predsjednik Skupštine Esed Kadrić izrazili su pozitivno raspoloženje i obavezali se na maksimalnu suradnju s institucionalne strane kako bi se investicijska klima u Brčkom popravila, a predstavljeni projekti ubrzo zaživjeli, navodi se u priopćenju.

Previous Jusuf Arifagić preživio tri logora, vratio se i napravio čudo - Lani proizveo 2,8 miliona litara mlijeka
Next Nakon povratka iz Njemačke osnovao firmu: Samo mi možemo sebi poboljšati život a tako i stanje u zemlji

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanska firma Euro-asfalt gradi autoputeve u EU

  Danas je svečano otvorena dionica Draženci-Gruškovje u Sloveniji, a za čiju izgradnju je zaslužna bosanskohercegovačka kompanija “Euro-asfalt d.o.o.”. Ovo je prvi put da je kompanija iz Bosne i Hercegovine

Ekonomija/Biznis

Eko povrće i voće iz Hercegovine: Jasmina zapošljava 24 radnika i obrađuje 120 dunuma zemlje

  Pozitivan primjer uspješne poljoprivredne proizvodnje i prodaje krije se u dolini Neretve, u naselju Višići kod Čapljine gdje već tri godine djeluje “Domaće eko povrće i voće – Jasmina“. 

Ekonomija/Biznis

Makarević: Izvoz u Norvešku povećan za skoro 30 posto

  Na godišnjoj sjednici udruženja Pozitiv u Zenici, ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević istakao je da je plan povećanja izvoza u ovu skandinavsku zemlju dostignut pa