Nakon novih fabrika u Bosni, firma iz Gradačca investira u  susjedstvo

Nakon novih fabrika u Bosni, firma iz Gradačca investira u susjedstvo

Nakon dvije godine od kada se pokrenula priča oko investitoranja u Babinu Gredu (RH) počeli su radovi na izgradnji nove fabrike auto dijelova TMD grupacije iz Gradačca.

-Općinski načelnik je ponosan što može javno izjaviti da se završetkom radova planira otvoriti oko 100 radnih mjesta. Otvaranje ovih radnih mjesta će imati direktan pozitivni utjecaj na približno 400 osoba jer osim radnika tu su i članovi njihovih porodica, ističu iz ove male općine ‘s druge strane Save’.

U pogonu koji će se, kako je za BiznisInfo ranije kazao direktor TMD grupacije Adem Hanić prostirati na  6.500 metara kvadratnih, proizvodnja će početi 2020. godine a do tada će radnici raditi i sticati iskustvo u TMD-ovim fabrikama u Gradačcu.

Proizvodni program biće isti kao onaj na kojem TMD već radi u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini gdje proizvode vanjske i unutrašnje prstenove za automobilske ležajeve za najveće svjetske proizvođače u automobilskoj industriji.

TMD Gradačac radi za vodeće svjetske proizvođače u automobilskoj industriji. Grupacija u Bosni i Hercegovini ima 4 fabrike i blizu 700 zaposlenih a ima ambiciju da do 2022. godine dostigne vrijednost izvoza od 200 miliona eura. Krajem prošle godine u Gradačcu su otvorili i novu fabriku u kojoj je posao dobio 71 radnik.

Previous Pobjeda Pezera na mitingu u Švedskoj
Next Uskoro novi trolejbusi i linija za Vogošću

You might also like

Ekonomija/Biznis

ASA Šped i Veritas Automotive šire poslovanje, slijede i nova radna mjesta

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sastao se danas sa predstavnicima proizvodnih i skladišniih kompanija ASA Šped i Veritas Automotive d.o.o. Inače, kompanija Veritas Automotive d.o.o posluje u Rajlovcu

Ekonomija/Biznis

Izvoz iz naše zemlje u januaru i februaru povećan za 14,2 % u odnosu na isti period prethodne godine

U razdoblju I-II 2017. godine izvoz je iznosio 1 milijardu 543 milijuna KM, što je za 14,2 % više nego u istom razdoblju 2016. godine, dok je uvoz iznosio 2

Ekonomija/Biznis

Dubai: Investitori iz Emirata namjeravaju u Bosni graditi hotel sa 7 zvjezdica

  Na poziv Ministarstva ekonomskih poslova UAE, Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA) učestvovala je na investicionoj konferenciji Annual Investment Meeting u Dubaiju, koja je održana od 9. do 11.