Razija Mujanović postala članica Odbora za žensku košarku FIBA-e

Razija Mujanović postala članica Odbora za žensku košarku FIBA-e

Razija Mujanović, nekada sjajna bosanska košarkašica, koja je od 2017. godine “stanovnica“ kuće slavnih Svjetske košarkaške federacije (FIBA), postala je članica Odbora za žensku košarku FIBA-e.

Mujanović je na ovu funkciju predložio Košarkaški savez Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Mirzom Teletovićem, koji je istakao kako je to bila jedina logična odluka.

“Razija Mujanović je zadužila košarku svojim imenom i prezimenom i sasvim je logično da jednu takvu osobu, koja je pri tome poznata u cijeloj Evropi i svijetu, predložimo u Odbor za žensku košarku. Njeno iskustvo će pomoći i evropskoj košarci, a nama je čast što će predstavljati Bosnu i Hercegovinu“, kazao je Mirza Teletović, koji je nešto ranije u jedan od FIBA odbora predložio i Samira Avdića, ali njegova kandidatura nije prošla.

Mujanović će biti jedna od 14 članova komisije koja je nadležna za žensku košarku na starom kontinentu, a izabrana je jednoglasno.

“Lijepa vijest nam je stigla iz Ženeve. Na prijedlog KSBiH i predsjednika Teletovića, primljena sam u FIBA-in Odbor za žensku košarku. Ponosna sam što ću biti glas BiH u sjedištu košarke i što će nam moj izbor omogućiti da ubrzamo razvoj košarke u našoj zemlji. Ovim putem se zahvaljujem predsjedniku Teletoviću i generalnom sekretaru Ameru Čolanu, te svima koji su vjerovali u mene i koji me kontinuirano podržavaju“, kazala je Mujanović, koja već neko vrijeme obavlja funkciju direktora svih ženskih reprezentativnih selekcija u KSBiH.

Izvor: Agencije

Previous 'Bosanska kubura' koja je služila u odbrani države od agresije tokom devedesetih
Next Iz Dubrovnika ka Srebrenici krenuo “Marš mira 2019“

You might also like

SPORT

Baždarevićev saradnik Stephane Gilli: Ako odemo inšallah na Evropsko pričat ću bosanski u Francuskoj (Video)

Kada je došao na mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević nije imao nikakvih posebnih zahtjeva, osim da mu jedan od pomoćnika  bude dugogodišnji saradnik Stefan Žili (Stephane Gilli).

SPORT

Farik Muhić, svjetski prvak u powerliftingu (Video)

Farik Muhić je nedavno osvojio prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu, koje je održano u Slovačkoj. Faik se takmičio u tri discipline – čučanj, bench i deadlift. Ovaj Varešak bio je

SPORT

Predsjednik UEFA-e: Svijet se ovih dana divi rezultatima vaše reprezentacije, Džeki i Pjaniću

  Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) i Elvedin Begić, prvi čovjek Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas su svečano otvorili novu zgradu bosanskohercegovačke kuće fudbala u Sarajevu. ”Ovim